CHP Eğirdir Teşkilatı Avukatlarımızın Gününü Kutladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir Teşkilatı Avukatlarımızın Gününü Kutladı
Haberin Tarihi: 6.4.2018 15:38:00 - Okunma Sayısı:3033 defa okundu.

CHP Eğirdir Teşkilatı Avukatlarımızın Gününü Kutladı

CHP Eğirdir Teşkilatı Avukatlarımızın Gününü Kutladı

5 Nisan Avukatlar günü münasebetiyle, Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı, avukatlarımızı ziyaret ederek, avukatlar gününü kutladı.

CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet KAŞ, CHP Eğirdir İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız M.GÜNER ve Kadın Kolları üyeleri ile birlikte ilçemizdeki avukatlarımızın bazılarını ziyaret ederek onların Avukatlar Gününü kutladı, gündemdeki konuları değerlendirdi.

CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet KAŞ, avukatlar günü münasebetiyle, şu an ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak şunları söyledi;

“Ülkemizde maalesef, hukuk rafa kaldırılmakla kalmamış, sadece lafta kalmıştır. Ülkede her türlü adaletsizliği normal bir anlayış ve meşru hale getiren iktidar partisinin adının başında  olan, ama ülkemizde yok edilen Adalet kavramı gibi.

Ülkemizde, kendisine gönül veren çoğunluk insanların, sağlamış olduğu gücü kullanarak iktidar olan AKP, bu gücü kötüye kullanmış, maalesef hukukun dışına çıkarak, meclisin dışında, terör örgütü, tarikat ve guruplarla işbirliği yapmaktan çekinmemiştir. Ülkemizin başına sarmış olduğu her türlü bela ve uğursuzluğu da işbirliği yaptığı gerek PKK, gerekse Fetullahçı terör örgütünün üstüne büyük bir ustalıkla yıkmayı başarmıştır. Bugünkü AKP iktidarının basiretsizliği ve her şeyi ben bilirim kibiri ve muhalefeti yok sayan gafleti ile, kötü yönetimi sayesinde, bugün yaklaşık 50 bin kişi tutuklu, 98 bin kişi ise mesleklerinden ihraç edilmiş durumda. Bir ülkede yaklaşık 100 bin kişi, terörle suçlanıyorsa, bu insanları terör örgütlerinin kucağına iten veya buna sebep olan iktidar mı, yoksa bu insanlar mı suçludur. Sen, devleti yöneten bir iktidar olarak, hem terör örgütleri ve tarikatlarla işbirliği yapacaksın, hem de devletten ümidini kesip, tarikat ve terör örgütünün kucağına ittiğin insanları suçlayacaksın.

Bugünkü iktidar tarafından, terör örgütü ve tarikatların kucağına itilmiş binlerce insan hukuk kurallarının değil de tek bir kişinin hükümlerinin geçerli olduğu, adaletin tecelli etmediği bir durumda mağdur edilmekteler. Avukatlarımız ise bugün fetöcü diye suçlanma baskısı altında görevlerini yapmaya çalışmaktalar. OHAL boyunca 570 avukat tutuklanmış, 1.480 avukat hakkında da soruşturma açılmıştır. Böyle bir ortamda bu iktidardan adalet beklemek mümkün müdür? Gerçekte kim suçlu, kim suçsuz, kim Fetönün avukatı, kim iktidarın avukatı, kim devletin savcısı, kim hakimi belli değildir. Böyle bir ortamda isminin başında adalet olan, fakat ülkemizde olmayan bir hukuk sistemine kim inanacak, kim güvenecektir. Umudunu kesen vatandaşlar yarın kendi haklarını nerede ve nasıl arayacaklar ya da kendi adaletlerini kendileri sağlamaya kalkışırlarsa ne olacak?”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap