CHP Eğirdir İlçe Teşkilatı İşçilerin 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününü Kutladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir İlçe Teşkilatı İşçilerin 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününü Kutladı
Haberin Tarihi: 2.5.2018 11:52:00 - Okunma Sayısı:2767 defa okundu.

Memurların tatil yapıp işçilerin çalıştığı bu günde katılımcı gurupların temsilcileri işçi haklarını savunan konuşmalar yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile beraber CHP Isparta İl başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe katıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve işçi sendikaları ile memur sendikalarının katıldığı kutlama töreninde sadece işçiler yoktu. Memurların tatil yapıp işçilerin çalıştığı bu günde katılımcı gurupların temsilcileri işçi haklarını savunan konuşmalar yaptılar.

Tören gençlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Ayrıca törende sahne alan, Grup Abdal katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti verdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan, Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet KAŞ, şunları söyledi: “Alınteri ile ekmeğini kazanan, evini geçindiren, çocuklarına bir gelecek hazırlamak için emek verip çalışan tüm işçilerimizin gününü kutlarım. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana 15 yılda, iş kazalarında yaklaşık 20 bin 450 işçimiz hayatını kaybetmiştir. İşsizlik oranı yaklaşık yüzde 18’i bulmuştur. 2001 yılında işçilerin resmi sendikalaşma oranı yüzde 57.2  iken şu anda, Türkiye’deki her 100 işçiden sadece 12 tanesi sendikaya üye. 2018 başında açıklanan verilere göre Türkiye’deki işçilerin yüzde 12.38’i sendikalı.

 Yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) toplam 110 bin 778 kişi ihraç edildi. Daha sonra sadece 3 bin 604 çalışan göreve iade edildi. Bugün devletimizin başındaki en yetkili ağızdan, OHAL yasası sayesinde işçilerin en doğal hak arama yöntemi olan grev hakkının engellendiği söylenebilmiştir. Asgari ücret açlık sınırının da altına düşmüştür maalesef.”

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap