Demirel’in doktoru Aylin Cesur İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Demirel’in doktoru Aylin Cesur İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu
Haberin Tarihi: 4.5.2018 17:08:00 - Okunma Sayısı:7631 defa okundu.

Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in 20 yıl boyunca doktorluğunu yapan Aylin Önder Cesur aktif siyaset hayatına ilk adımını attı.

Demirel’in doktoru Aylin Cesur İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu

          Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in 20 yıl boyunca doktorluğunu yapan Aylin Önder Cesur aktif siyaset hayatına ilk adımını attı.

         Süleyman Demirel'in Doktoru olarak başladığı görevi, bugün “manevi kızı” olarak sürdüren Aylin Cesur, ülkenin içinde bulunduğu sorunları Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti'nin çözeceğine inandığı için milletvekilliği aday adaylığı için başvurduğunu söyledi.

         Cesur, İYİ Parti Milletvekili aday adaylığı ile ilgili olarak Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

         “Benim iddiam şu; Eskişehir'de, ikisi de öğretmen anne-babanın kız evladı olarak cumhurbaşkanı doktoru olabildiysem, Türkiye'mizin her köyünden bir Aylin çıkmalı ve ben de buna hizmet edebilmeliyim. Demirel'in hikayesi; İslamköy'den Çankaya'ya uzanan uzun ince bir yoldur ve kendi deyişiyle bunu Cumhuriyet'e borçludur. Ben de hizmetle geçen 50 senenin ürünüyüm işte. 20 sene Güniz Sokak'ta, Çankaya'da, köy köy, kasaba kasaba ülkemin her köşesinde, Kosova'dan-Batı Şeria'ya dünyanın her yerinde Demirel ile buna çalıştım.Tıp doktoruyum. İşim derde derman olmak. Öğrendiklerimi Allah izin verirse ve milletimiz de uygun görürse, memleketime siyasette hizmete çevirme zamanı.

         Halkımız pahalılıktan, yoksulluktan, işsizlikten, belirsizliklerden dertli. Güvensizlik ve huzursuzluk var ve bir doktor olarak söyleyebilirim ki bu uzun süreli kaygı hali, insanları hasta eden bir duygudur. Sandık bunun ilacıdır. Her konuda olduğu gibi siyasete, ülke sorunlarına sorumluluk duyan her kesimden yeni isimlerin, yüzlerin girmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Değişim İYİ'dir. Hayatı yaşamaya değer, mutluluk ve güvenlik dolu hale getirmek gerekiyor. Türkiye'nin meseleleri çözülmeyecek meseleler değil. 15 Temmuz'da iç ve dış karanlık güç odaklarının tezgahladığı hain darbe girişimini, birbirimize kenetlenerek tek vücut olarak bertaraf etmeyi başardık. Bu her türlü takdirin üzerindedir ve farklı görüşlerden olsak bile her türlü sorunların üzerinden birlikte geleceğimizin de en büyük kanıtı olduğunu düşünüyorum.

         Süleyman Demirel, ne saraylarda, ne köşklerde kaldı. O başbakanlığı, cumhurbaşkanlığı dönemlerinde de Güniz Sokak'taki evinde kaldı.

         Sayın Demirel'le her seçim sabahı sandığa giderken bunun heyecanını paylaşırdık. Dönerken de ‘Türkiye, hür ve serbest seçimlerini yapabilmiştir' derdi. Bunun değerini bugün daha iyi anlıyorum. Bu ülkede herkese demokrasi lazım. Herkese hürriyet lazım. Aynı davaya inananların, aynı gayeyi paylaşanların, kader birliği yapanların, cumhuriyetçi, milliyetçi demokratların ve manevi değerlere bağlı olanların birlikte hareket etmeleri zorunlu hale gelmiştir. İstediğimiz daha iyi bir Türkiye,adalet, eğitim, sağlık, hizmet. Daha iyi her şey. Demokrasimizi korumak, beraber olmak ve bu beraberliğimizi ebediyete kadar devam ettirmek mecburiyetindeyiz. ‘Daha iyi bir Türkiye yapalım' diyoruz. Huzur, güven, dirlik, düzenlik içinde olan bir Türkiye. Her şeyin milletin gönlünce olduğu, hatırı sayılır, sözü geçer, kudreti kem gözleri kamaştırır bir Türkiye! Hedefe varacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin yolu açık, talihi yaver, Allah yardımcısı olsun.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap