Mükemmellik Sertifikası (Tripadvisor Certificate of Excellence)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mükemmellik Sertifikası (Tripadvisor Certificate of Excellence)
Haberin Tarihi: 4.6.2018 16:30:00 - Okunma Sayısı:3404 defa okundu.

Ahmet Özgüneşli

Mükemmellik Sertifikası (Tripadvisor Certificate of Excellence)

Ahmet Özgüneşli

                Tripadvisor, dünyanın en büyük seyahat topluluğu olarak tanımlaması yapılabilecek bir yapıdır.

                Tripadvisor Certificate of Excellence, turizm sektörü içinde bulunan işletmelerin değerlendirmesi yapılan yıla ait faaliyetlerinin tamamen müşteri değerlendirmeleri ve yorumlarının nitelik ve niceliğini bir algoritma ile analiz eden, müşteri memnuniyeti ve hizmet sürekliliğini esas alan sertifikadır.

Bu Sertifika ne işe yarar. Öncelikle bu sertifika, TripAdvisor’daki tüm işletmelerin yaklaşık %10'una verilmektedir. Yani değerlendirme kriterlerinin yerine getirilmesinde ve müşteri yorumlarında harika yorumlar alan işletmelere layık görülen bir farklılık ortaya koymabilme yeterlilik belgesidir.

2011'den bu yana Mükemmellik Sertifikası, tüm dünyada sürekli biçimde harika düzeyde hizmet sunan konuk ağırlama işletmelerini onurlandırmak amacıyla verilmektedir. Mükemmellik Sertifikası'na başvuru süreci yoktur; ödül, zaman içinde kazanılır.

                Tüm dünyadan konaklama yerleri (oteller, pansiyonlar/konukevleri ve özel konaklama yerleri), restoranlar, gezilecek yerler ve kiralık yazlıklar, Mükemmellik Sertifikası alabilir. Bir işletme, en az 12 aydır TripAdvisor’da kayıtlı olmalıdır. Ödül için, 1 Nisan-31 Mart tarihleri arasındaki 12 ay boyunca kesintisiz olarak kaydı bulunan işletmeler değerlendirmeye alınır. Mayıs ayı içinde TRİPVİSOR MÜKEMMELLİK SERTİFİKASI alan işletme kamuoyuna açıklanır, işletmeye belgesi gönderilir.

                2018 Mayıs ayında bu sertifikaya layık görülen Eğirdir’den de bir işletmemiz var, Eğirdir Eskiciler Konağı Nis Otel.

                Eskiciler Konağı, yaklaşık 3 yıl önce başlar hikâye... Eskiciler Konağı, ıssızlaştıktan sonra geçirdiği onca yağmur, rüzgar ve hatta kısmi yangına rağmen, tüm vakarıyla, geçmişten geleceğe uzanma iddiasıyla dimdik ayakta, öyle gözümüzün önündeydi. Eğirdir'e kısa geliş gidişlerimizde her gün biraz daha erimeye yüz tuttuğu, konağın hikâyesinin hüzünle sona ermek üzere olduğu gözle görülür hale gelmişti.  Böyle bir geçişte, eşimle bakıştık. Yapabilir miyiz? Altından kalkabilir miyiz?

                Sonuçta, konağın hırpani bir elde yıkılıp yok olmasına, betonlaşmasına dayanamayacağımıza karar verip uzun ve yorucu bu yolculuğa başladık.

                Biz, bu konakla, kıyılarını değiştirmiş Eğirdir'in yarımadaya dönüşmüş adalarına, şarkısını yitirmiş rüzgârına, büyük ailelerin büyük sofralarına, mahalle aralarında düzenlenen açık hava düğünlerine, artık geri gelmez açık hava sinemasına dönülemeyeceğinin ve değişmeye karşı durulamayacağının bilinciyle, eskinin yenileşen yüzüyle yeni hikâyesini yazmaya soyunduk... diyorlardı.

                Yıl 2018 Mayıs, İşletme Müdürü Mehmet DEMİREL idaresinde Eskiciler Konağı Nis Otel, Turizm Sektörünün müşteri memmnuniyeti zor, hizmet sürekliliğinin sağlanmaması durumunda başarısızlığın telafinin olmayacağı yolculuğununda Tripadvisor Certificate of Excellence 2018 ile başarısını belgeledi.

                Eğirdir’e kattığı değerden dolayı bizde, Eskiciler Konağı Nis Otel ailesine turizm yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap