CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN KÖRFEZ DERSHANESİNİ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN KÖRFEZ DERSHANESİNİ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 27.11.2013 09:19:00 - Okunma Sayısı:1922 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir Belediye Başkan adayı Adem KAYAN Körfez Dershanesi Şube Müdürü Hamza Şen'i makamında ziyaret etti.

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN KÖRFEZ DERSHANESİNİ ZİYARET ETTİ

 

“ÖZGÜRLÜKLER YASAKLARLA KISITLANAMAZ...”

 

            Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir Belediye Başkan adayı Adem KAYAN Körfez Dershanesi Şube Müdürü Hamza Şen’i makamında ziyaret etti.      

            Bu çağda dershane kapatmanın mantıksal hiçbir gerekçesinin olmadığını belirten KAYAN, özgürlüklerin yasaklarla kısıtlanamayacağını söyledi.

            KAYAN, “Bizler, ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüne inanmış kişiler olarak bu duruma hiçbir anlam verememekteyiz. Ayrımcılığın her türlüsü yanlıştır. Devletin okulu veya özel okul, dershane veya etüt merkezi fark etmez hepsi eğitime destek kuruluşlarıdır. Bunların desteklenmesi gerekmektedir.” dedi.

            Buraya siyasi düşünceyi yaymak için gelmediklerini anlatan KAYAN, “Samimi manada her insana ve duruma eşit bakarak hareket ediyoruz. Dershanelerin kapatılmasını desteklemiyoruz. Dershanelerin kapatılmasının siyasi ve hizmet boyutu var. Hizmet boyutu açısından bizim çocukların cehaletini yenme konusunda yardımcı oluyor. Sahibi ve adı ne olursa olsun bu hizmetleri destekliyoruz. Milli eğitim okullarının karşısında değiliz. Bilakis onların da yanındayız ve onları da destekliyoruz. Devlet okulu özel ya da dershane olarak onun bunun okulu diye ayırım yapamayız. Hepsine eşit yaklaşmalıyız.” dedi.

            Bunu bir örnekle açıklayan KAYAN; “ameliyat olması gereken ağır bir hastayı özel hastanede tedavi olmak istemesine rağmen biz zorla devlet hastanesinde tedavi olacaksın diyoruz. Şuan ki hükümetin dershane meselesine yaklaşımı ne yazık ki budur.” dedi ve Dershaneler kapatılacaksa kurs veren Halk Eğitim Merkezleri’nin de kapatılması gerektiğini söyledi.

            Burada var olan hakkı yok etmek gibi bir girişim olduğunu vurgulayan KAYAN, “İçinde cevher olan fakat imkanı olmayan bir öğrencinin bu cevherini ortaya çıkaracak kurumları kapatmak bu öğrencilerin atıl kalmasına neden olacaktır.” ifadelerini kullandı.

            Nezaket ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkan Adayı KAYAN’a teşekkür eden Dershane Müdürü Hamza ŞEN, Dershanelerin eğitimin bir parçası olduğunu belirtti.

            Amerika gibi gelişmiş ülkelerde bile dershanelerin olduğunu söyleyen Hamza ŞEN, Bu gelişmiş ülkelerde eğitim özgürlüğü kısıtlanmazken bizim ülkemizde böyle bir kısıtlamanın anlamsız olduğunu belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap