EĞİRDİR'İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASAYA YATIRILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASAYA YATIRILDI
Haberin Tarihi: 28.11.2013 09:22:00 - Okunma Sayısı:1955 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, aylık Meclis toplantısını Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yaptı.

EĞİRDİR’İN ÖNCELİKLİ KONULARI MASAYA YATIRILDI

 

- ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN, “ELMAYA TEŞVİK YOLDA, DOĞALGAZ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ŞART.”

- BAKA GENEL SEKRETERİ TUNCAY ENGİN, “SAMİMİ OLARAK YATIRIM YAPMAK İSTEYEN GELSİN, HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ.”

- BAŞKAN ÖZMERAL, “DOĞALGAZIN İLÇEYE GELMESİNİ ÇOK İSTEYENLER PARASINI YATIRMAMIŞ, BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.”

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, aylık Meclis toplantısını Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yaptı.

            Toplantının Eğirdir’de yapılması için büyük katkısı bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Eğirdirli İşadamı Mustafa Hobanoğlu, Belediye’nin desteklerinden dolayı Başkan Osman Nuri Özmeral’e teşekkür etti.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nın sona ermesinin ardından Yeşilada’da verilen yemekte Eğirdir’in öncelikli meseleleri görüşüldü.

            Eğirdir’in genel sorunları arasında yer alan elmanın ihracatı, doğalgazın ilçeye gelmesi, ilçe merkezinden geçen karayolu, Eğirdir – Barla arasındaki yolun karayolu ağına alınması gibi konularda yapılan görüşmelerde “GÜÇ BİRLİĞİ YAPMA” kararı çıktı.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gittiği yurt dışı gezisinde Isparta için önemli olan konularda ciddi görüşmeler yaptığını belirti. Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Başbakanımızdan elmaya teşvik verilmesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Ticaret Bakanımız da görüşmeler sırasında yanımızdaydı. Başbakanımız elmaya teşvik verilmesi hususunda Ticaret Bakanımıza talimat verdi. Çalışmalar şuanda yapılıyor. Er ya da geç elmaya teşvik yolda” dedi. Eğirdir’in öncelikli meselelerinden biri olan doğalgaz konusunda da Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını belirten Şükrü Başdeğirmen, “Doğalgaz konusunda ilçe yöneticilerimiz ile birlikte güç birliği yapmamız gerekiyor. Birlikte ne yapmamız gerekiyorsa, biz göreve hazırız.” dedi.

            Toplantıya katılan Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin, Eğirdir’in gelişmesi için yatırım yapmak isteyen girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

            Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin, “samimi olarak yatırım yapmak isteyen gelsin, her türlü desteğe hazırız. Proje hazırlanmasından hibe desteğine kadar bir çok konuda yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık” dedi.

            Görüşlerini belirten İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyelerinin Eğirdir’de toplanmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Eğirdir’in gelişmesi ve kalkınması açısından bu gibi toplantıların önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Dr. Yılmaz, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların masaya yatırılması ve çözüm yolları aranmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

            Toplantıda son olarak konuşan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yaptığı selamlama konuşmasında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısının Eğirdir’de yapılmasından dolayı Başkan Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Eğirdir’in güncel konuları arasında bulunan Doğalgaz hakkında Belediye olarak üzerlerine düşen vazifeyi yaptıklarını belirten Başkan Özmeral, “Belediye Başkanı olarak şahsıma düşen parayı yatırdım. Belediye olarak saygıdeğer halkımıza da gereken duyuruları yaptık. 300’e yakın vatandaşımız parasını yatırmış. Fakat ilçemize doğalgazın gelmesini çok isteyenler ve bu konu üzerinden siyaset yapanlar paralarını yatırmıyor. Dolayısıyla, Doğalgazın Eğirdir’imize değişik yollardan getirilmesi için çalışmalarımız oldu. İşadamlarımızın geçtiğimiz günlerde Belediyemize yaptığı ziyarette bu konuyu ele aldık. Ankara’ya gitmeyi düşünüyoruz. Ankara yolculuğumuza Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen bizlere güç verirse çok mutlu oluruz.” dedi.

            Başkan Özmeral, Eğirdir ilçe merkezinden geçen yolun Karayolları’na ait olduğunu belirterek, “Bu yolun hâlâ Belediye yolu olduğunu sananlar var. Karayolları’na ait olduğunu bilmeyenler var. Eğirdir ile Barla arasındaki yolun bir kısmı Belediyemize ait. Bir kısmı Özel İdare’nin. Fakat bu yoldan günde 2 binin üzerinde araç geçiyor. Bu yolun da derhal Karayolları ağına alınması şart. Bu konuyu defalarca toplantılarda anlattım ve yetkililere ilettim” açıklamasında bulundu.

            Başkan Özmeral’in konuşmasının ardından Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen desteğe hazır olduklarını belirttiler. Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin masaya yatırılan konularda notları alarak Isparta Valisi Vahdettin Özkan’a ileteceğini ve ileriki günlerde sadece Eğirdir ile ilgili konularda bir toplantı yapılacağını söyledi.

            Eğirdir bakımından güzel ve verimli geçen toplantı sonrasında misafirler uğurlandı.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap