Vehbi Vakkasoğlu; "Televizyonları karartmayanlar gönüllerini aydınlatamaz..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vehbi Vakkasoğlu; "Televizyonları karartmayanlar gönüllerini aydınlatamaz..."
Haberin Tarihi: 29.11.2013 10:31:00 - Okunma Sayısı:1689 defa okundu.

Eğitim Gönüllüleri Derneği "ailede sevgi ve iletişim" konulu bir konferans düzenledi.

Vehbi Vakkasoğlu; “Televizyonları karartmayanlar gönüllerini aydınlatamaz...”

 

            Eğitim Gönüllüleri Derneği ‘ailede sevgi ve iletişim’ konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

            Eğirdir Belediyesi Kervansaray Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansta konuşan Vehbi Vakkasoğlu, ailede uygun yerde, uygun zamanda ve uygun üslupla iletişimin önemine vurgu yaptı.

            Televizyonları karartmayan insanların gönlünü aydınlatamayacağını belirten Vakkasoğlu, Evde televizyonun uzun süre açık kalmasının aile bağlarını koparacağını belirtti.

            Ailede huzurlu ve mutlu bir yaşam için eşlere tavsiyelerde bulunan Vakkasoğlu, Bayanlarda zerafet, ziyafet ve ziyaret. Erkeklerde ise sevgi, saygı, sabır ve sadakatin olmazsa olmaz özelliklerden olduğunu vurguladı.

            Boşanmadaki artışa da dikkatleri çeken Vakkasoğlu yeni evlenecek çiftlere Peygamber Efendimizin eş seçimi ile ilgili hadisi şerifini hatırlattı. Vakkasoğlu, hadisi şerifte Peygamber Efendimizin ‘bir kadınla dört şey sebebiyle evlenilir, Mal, güzellik, dindarlık ve soy. Siz dindar olanı seçin.’ İfadelerini kullandığını söyledi.

            Yazar Vehbi Vakkasoğlu, program sonrası salonda okurlarına kitaplarını imzaladı.

            Eğirdir Belediyesinin sponsor olduğu programa Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Kaymakam Yalçın Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap