MAHMATLAR KÖYÜ YOLU "ÖLÜM YOLU"!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAHMATLAR KÖYÜ YOLU "ÖLÜM YOLU"!...
Haberin Tarihi: 5.12.2013 09:57:00 - Okunma Sayısı:6009 defa okundu.

Eğirdir-Konya karayolu üzerinde bulunan ilçemize bağlı Mahmatlar Köyü'nde, karayolu üzerinde üç gün üst üste meydana gelen ölümlü trafik kazaları sonucu, Mahmatlar köylü hemşehrilerimiz yolun adını "ÖLÜM YOLU" olarak anmaya başladılar.

MAHMATLAR KÖYÜ YOLU “ÖLÜM YOLU”!...

 

            Eğirdir-Konya karayolu üzerinde bulunan ilçemize bağlı Mahmatlar Köyü’nde, karayolu üzerinde üç gün üst üste meydana gelen ölümlü trafik kazaları sonucu, Mahmatlar köylü hemşehrilerimiz yolun adını “ÖLÜM YOLU” olarak anmaya başladılar.

            Dün gazetemizi ziyaret eden Mahmatlar Köyü’nden hemşehrimiz Ayşe Kurtkul, geçen hafta içerisinde bu yolda üç ayrı trafik kazasının meydana geldiğini, geçen hafta salı günü meydana gelen ilk kazada iki aracın çarpışması sonucu bir kişinin öldüğünü, bir kişinin ağır yaralandığını ve bu kazada tır kamyonunun yol kenarındaki seraları ezip geçtiğini söyledi.

            Çarşamba günü meydana gelen ikinci kazada ise 81 yaşındaki Zeynep Çelik’in bir otomobil tarafından yol kenarında çarpılarak hayatını kaybettiğini anlatan Ayşe Kurtkul, kazayı yapan aracın sürücüsünün Zeynep nineyi bahçe içerisine çektikten sonra kaçtığını iddia etti. Kurtkul, Zeynep nineye çarpan aracın ve araç sürücüsünün kayıp olduğunu ancak Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı’nın konu üzerinde hassasiyetle çalıştığını ifade etti.

            Perşembe günü ise yine aynı yerde hızla gelen bir aracın bir köpeğe çarparak öldürdüğünü bildiren Ayşe Kurtkul, geçen yıl da aynı yerde 9 yaşındaki Fadime Demir’in hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiğini dile getirdi.

            Mahmatlar Köyü’nün içerisinden geçen karayolunda hiçbir önlem alınmadığını, yolda aydınlatma ve uyarıcı ışıklı levhaların bulunmadığını ifade eden Kurtkul, bu tür ölümlü ya da üzücü kazaların tekrar yaşanmaması için Kaymakamlığımızın ve Karayolları yetkililerinin acilen önlem almalarının önemini vurguladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap