Eğirdir'e Tomografi Merkezi Kurulacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'e Tomografi Merkezi Kurulacak
Haberin Tarihi: 6.12.2013 10:52:00 - Okunma Sayısı:2014 defa okundu.

Kamu Hastaneleri Birliği, ocak ayında merkez ve bazı ilçelerdeki devlet hastanelerine 4 milyon TL'lik teknoloji yatırımı gerçekleştirecek.

Eğirdir’e Tomografi Merkezi Kurulacak

 

            Kamu Hastaneleri Birliği, ocak ayında merkez ve bazı ilçelerdeki devlet hastanelerine 4 milyon TL'lik teknoloji yatırımı gerçekleştirecek.

            Sağlıkta fiziki yenilenmelerin yanı sıra teknolojide de önemli adımlar atılıyor. Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde sağlıkta bina ve teknolojiye yönelik yatırımların planlaması yapılıyor. Bu planlama doğrultusunda ocak ayında devlet hastanelerine 4 milyon TL'lik teknoloji yatırımı yapılması hedefleniyor.

            Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın'ın verdiği bilgiye göre, Ocak-2014'de teknolojik yatırımlara 4 milyon TL'lik bütçe ayrıldı. Kamu hastanelerinde görev yapan doktorlardan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç olan cihaz ve aletler belirlendi. Bütçede ayrılan kaynağa göre öncelik sırasına göre teknoloji yatırımı gerçekleştirilecek.

            Kamu Hastaneleri Birliği'nin gerçekleştireceği teknoloji yatırımlarının başında Kemoterapi Merkezi geliyor. Isparta Devlet Hastanesi'nde kanserli hastalar için kemoterapi tedavisi için yeni bir sistem kurulacak. Bu merkezle birlikte kanserli hastaların kemoterapi tedavisi için Tıp Fakültesine ya da başka illerdeki hastanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Kemoterapi gören hastalar, Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kemoterapi yoğunluğu da hafifletilmiş olacak.

            Yatırımlar kapsamında Eğirdir'de tomografi merkezi kuruluyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki olumsuz yaklaşımı başka bir formül bulanarak giderildi. Kamu Hastaneleri Birliği, Kırıkkale Devlet Hastanesi'nde az kullanılmış tomografi cihazını satın alarak Isparta'ya getirecek. Cihaz kısa süre içerisinde Eğirdir'e kurulacak.

            Kamu Hastaneleri Birliği, Yalvaç'a da Fizik Tedavi kliniği kuracak. Yalvaç Devlet Hastanesi'nde kurularak fizik tedavi merkezi ile hastalar Isparta merkeze gelmekten kurtulacak. Kamu Hastaneleri Birliği, teknolojik yatırımlar kapsamında Isparta Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi'ne robatik yürüme cihazı alınacak. 600 bin TL'lik cihaz için bakanlık onayı alınacak. Robotik cihaz felçli hastaların tedavisinde kullanılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap