BÜYÜK EĞİRDİR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BÜYÜK EĞİRDİR
Haberin Tarihi: 7.12.2013 08:41:00 - Okunma Sayısı:1843 defa okundu.

Şehir vizyonunu belirlerken yerleşim merkezinin en az 50 yıl sonrasını görebilmek gerekir.

BÜYÜK EĞİRDİR

Adem Kayan

CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı

 

            Şehir vizyonunu belirlerken yerleşim merkezinin en az 50 yıl sonrasını görebilmek gerekir. Eğirdir'i şehir yapacak girişimler öncelikle önündeki engellerin kaldırılmasıyla başlatılmalıdır. Çünkü bu engeller varolduğu sürece Eğirdir küçülmeye mahkum edilmiş olur.

            Eğirdir'in önündeki en büyük engel aslında ulaşım yollarının yapay olarak Isparta merkezli planlanmış olmasından kaynaklanır. Bu yapay planlama ne bölgenin ne de ülkenin hayrına olmuştur.  Çünkü her türlü doğal kaynağı bulunan Eğirdir Gölü Havzası - Sütçüler bölgesi;  orman, su, tarım ve tarımsal sanayi imkanlarından mahrum bırakılarak Isparta merkezli yapay bir şehirleşmeye zorlanmıştır.

            Ne demek istiyorum?

            Lafı dolandırmadan mevcut Isparta - Antalya yoluna Boğazova - Yukarı Gökdere bölgesinden Güneyce Köyü istikametinde 5 km.lik bir tünel ve 3 km de Isparta - Antalya yolu bağlantısı olmak üzere sadece 8.5 km.lik bir yol çalışması yapıldığını düşünelim.  Böylesi bir ulaşım planlaması Antalya - Konya istikametindeki mevcut engelleri ortadan kaldıracak ve Eğirdir'in dar bir alana sıkışmasını önleyecektir.  Ayrıca Sütçüler bölgesi de Antalya ve Konya pazarlarına açılabilecektir.  Bu durumda ülke ekonomisine katkı sadece akaryakıt tasarrufu ile bir yılda amorti edilmiş olur.

            Ancak...  Birileri yine Eğirdir'in önünü kesmek istiyor.  Ne gibi?

            "Efendim Isparta - Konya yolunu Eğirdir'i devre dışı bırakarak Atabey üzerinden bir tünel veya köprü ile Gelendost'a bağlayıverelim...." diyorlar. Hangi Eğirdir ileri geleni bundan haberdar etti Eğirdirlileri?

            Bir de başka planları var Eğirdir'i yoketmek için...

            Yalvaç'tan başlayacak bir karayolu Gelendost - Aksu istikametinden Sütçüler’e oradan da Antalya'ya... 

            Bakın her iki girişimin dev maliyetlerine...  Bir de elde edilecek fayda ne olacak?  Gerçekten "hiç" denilecek kadar az.

            Tabii Eğirdir Vizyonu bununla kalmıyor.  Dahası var.  Zamanla paylaşacağız ve anlaşacağız.

            Bütün mesele Eğirdir'e bakarken tren istasyonunda bakakalmamaktan geçiyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap