Neden Mazlume Findos

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Neden Mazlume Findos
Haberin Tarihi: 9.12.2013 09:30:00 - Okunma Sayısı:3675 defa okundu.

Siyasete kadın eli değmeli artık...

           

Neden Mazlume Findos

 

Siyasete kadın eli değmeli artık… Yumuşamalı üsluplar, ayar çekilmeli seviyeye, diyaloglara… Kibarca, narince kucaklanmalı halk, bitmeli hoyratlık ve “adam sen de” cilik…

            Sözler ağızdan çıkmadan önce tartar kadın, vaat ettiklerini namus sözü gibi görür ve tutar. Uzlaştırıcılığı ve yapıcılığıyla da köprü olur daima. Kadının evinde bir şey olmasa da muhakkak bulur buluşturur, mutlaka bir şeyler üretir. Yok demez hiç, yoruldum işi yarım bırakayım demez…

            Kadın gücünü makamdan almaz, odasının, arabasının gösterişini önemsemez, kendine sunulanı geliştirip en iyi hale getirmeye çalışır… İşte bu noktada Başkan Yardımcısı Mazlume Findos’un, cenaze aracı olmayan belediyeye, “olmaz-yapılmaz” denilmesine rağmen, taka bir araçtan, yıllarca kullanılan bir cenaze aracı kazandırmış olması geldi aklıma hemen. Erkek “yok” diyebilir çok zaman ancak, kadın elindeki malzeme ve imkânları çok iyi değerlendirir, kaliteyi mutlak yakalamak için büyük efor sarf eder. Çünkü mükemmeliyetçidir kadın, “olmaz” la yılmaz, “yapılmaz”a aldırmaz… Bu yüzden erkeğe göre çok daha yaratıcıdır ve pozitiftir.

            Toplumun erkek hegomanyasına ve erkeklerin sindirme çabasına rağmen bugün siyasette konuşulan ve başkan olarak düşünülen bir Mazlume Findos varsa, bu arkasında birileri olduğu için değil, kadınlığın ve anneliğin olumlu tüm vasıflarını taşıdığı içindir.

            Kadın erkeğe göre daha lider ruhludur ancak, yönetmekten çok hizmet etmeye programlanmıştır. Yöneticilik vasıflarının tamamını üretime harcar ve bu yüzden çok daha verimlidir. Erkekler her ne kadar “kadın çok konuşur-dır dır yapar” kamuflajını kullansalar da, bu aslında onların yaptığı hatalar karşısında duydukları lafları bertaraf etmek için kullandıkları bir savuşturma yöntemidir. Çünkü kadın kusursuzluğu ararken, sorunları gidermeye çalışırken,  ortalığı derleyip toplama çabasında bulunurken, erkek daha gamsızdır ve genelde akışına bırakmıştır.

            Hatta kadının mükemmeliyetçiliği çok zaman fıkralara da konu olmuştur. Bakın mesela bir fıkrada kadın nasıl tasvir ediliyor:

            Adamın biri yolda giderken, Alâeddin’in lambasını bulmuş. Lambayı okşamış ve içinden cin çıkmış.

—Dile benden ne dilersen

Demiş cin

—Ya cin, ben Kıbrıs’ı çok merak ediyorum, ancak ne uçağa ne de gemiye binebiliyorum. Benim için Kıbrıs’a bir köprü yapmanı istiyorum.

Demiş adam.

—Ya kardeşim, senin işin gücün yok mu? Şimdi bunu yapmak için koca denizin ortasına kilometrelerce asfalt, iş makineleri, demir, çelik halat falan lazım. Kim uğraşacak şimdi bununla, sen iyisimi başka bir şey iste.

Demiş cin : )

—Peki, o zaman, beni bir kadından daha şefkatli, üstün ve yaratıcı kıl, kadından daha zeki olayım ve anında çözüm üretebileyim, bendeki 1 nefsi al kadına ver, kadındaki 9 nefsi bana ver.

Demiş adam : ) Cin şöyle bir bakmış, elini çenesine koymuş epeyce düşünmüş ve:

—Köprü kaç şeritli olsun?

Demiş :)

            İşte biz de tam bu nedenlerden dolayıdır ki, siyasete kadın eli değsin istiyoruz artık. Mazlume Findos’un geçmişte yapmış olduğu Belediye Başkanlığı tecrübesinin yanı sıra, Başkan yardımcılığı tecrübesi de olmuştur. Hanımefendiliğiyle, seviyesiyle herkese kendini sevdirmiş ve saydırmıştır. Tüm Eğirdir halkına eşit mesafede olmuştur ve küçücük dosya odasında bile Başkan Yardımcılığı görevini memnuniyetle sürdürmüş, kapılarını herkese açmıştır. Şeffaf politikası halk tarafından sevildiği için vatandaş sıkıntısını Findos’la paylaşmıştır daima. Bugüne dek verilen her türlü vazifenin üstesinden gelmiş, adını hiçbir spekülatif olaya karıştırmamış, hiçbir zaman çıkar odağı olmamıştır.

            Bilmediği anlamadığı konularda muhakkak bir bilene danışmış, bizzat araştırarak vatandaşa mutlaka geri dönmüştür. Geçtiğimiz dönem yerel seçimlerde Ak Parti’ye katılan Findos, seçmen kitlesini de Ak Parti’ye taşıyarak Ak Partinin yönetime gelmesine katkıda bulunmuştur. Eğirdir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünen ileri gelen şahsiyetler ve efsane başkanlar, Ak Parti’den Mazlume Findos kararı çıkarsa adaylıklarını koymayacaklarını, ancak şu anki başkanın tekrar devam ettirilmesi halinde, ceketlerini atsalar başkan olacaklarını iddia etmektedirler.

            Tüm bu tabloya ve eldeki donelere baktığımız zaman, Mazlume Findos’un Eğirdir için birleştirici bir isim, Ak Partideki küskünlerin de ortak noktası olabileceği gayet açıktır. Ilımlı siyaseti ve insanlara olan eşit mesafesiyle de Findos Eğirdir için en doğru karar olacaktır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap