CHP Eğirdir'de Aday Tanıtım Toplantısında Bir Araya Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir'de Aday Tanıtım Toplantısında Bir Araya Geldi
Haberin Tarihi: 10.12.2013 10:32:00 - Okunma Sayısı:3957 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından dün saat: 13.30'da aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

CHP Eğirdir’de Aday Tanıtım Toplantısında Bir Araya Geldi

 

            Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından dün saat: 13.30’da aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Eğirdir Vergi dairesi üstünde bulunan Belediye toplantı salonunda düzenlenen Aday tanıtım toplantısına CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, CHP Isparta Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, Sarıidris Belediye Başkan Adayı Hüseyin Pala, Eğirdir Belediyesi Eski Başkanı Tacettin Gencay ve partililer katıldı.

 

AKALIN; “KİMSEYE DESTEK VERMEYECEĞİZ,

DİĞER PARTİLERİN OYLARINA TALİBİZ”

            Toplantıda ilk konuşmayı yapan Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın şunları söyledi: “....‘Sizin hiç şansınız yok, nasıl olsa bir yerleri desteklersiniz’ diyen zatlara sesleniyorum: Bu düşüncelerle rehavete hiç birisi kapılmasın. Bizim kimseye verecek desteğimiz yok ama her siyasi parti mensuplarının oylarına talibiz. Aklın yolu birdir. Gelin bizi destekleyin, bölen olmayın. Buradan bir kez daha sesleniyorum; bizim adımıza bir yerlerde değişik söylemlere girmeyin. Biz belediye başkanlığını alıp genel iktidara yürüyeceğiz. Bu nedenle herkese sesleniyorum: Nerede olursanız olun, eşinizi, dostunuzu, arkadaşınızı arayıp CHP adaylarına oy vermeleri için ikna edin. Neden CHP olduğunu iyi anlatın ki bizi desteklesinler.

            Bu dönemde milletimizin ve vatanımızın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partimize ve sizlere dünden fazla ihtiyacı var.

            Bu bilinçle, omuz omuza hareket ederek ülkemizi, memleketimizi ve halkımızı bu sıkıntılardan kurtaracağız. Bu mücadeleyi cesaretiyle, duruşuyla, onuruyla, sorumluluklarıyla siz değerli partililerimizle yapacağımıza güvenim tamdır. El birliğiyle yürek yüreğe, onurumuzla, doğruluklarımızla, tüm gücümüzle yollara düşeceğiz, kapı kapı dolaşıp haklılığımızı anlatıp başarıyı yakalayacağız, bu güç bizde var, bu sorumluluğun hamuru bizde var!

            Yarınlarımızı el birliğiyle hazırlamayı diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

            İlçe Başkanı Fatih Akalın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Eğirdir Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner Kadın kollarının çalışmalarından bahsederek, yerel seçimlerde Kadınlar Kolu olarak çalışmalarına devam edeceklerini ev ev gezip Partinin çalışmalarını anlatacakları ifade ederek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

            “KEMİK OYLARIN DIŞINDAKİ

            OYLARA DA İHTİYACIMIZ VAR”

            Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol ise yaptığı konuşmasında “2014 yerel seçimleri Türkiye’de iktidarın değişeceğinin müjdesi olacak. 11 Yıldır Ülkemiz kanı emilmiş, ekonomik olarak talan edilmiş ve savaşın eşiğine getirilmiştir. Türkiye’yi başarısız yönetenler sayesinde Ülkemiz bölünme ve parçalanma noktasına gelmiştir. Artık AKP son kullanma tarihini dolmuş bir partidir. Dershanelerin kapatılmasından tutun yaptığı bir çok yanlışlar sayesinde tarikat, cemaat tarafından da dışlanan bir parti olma yolunda ilerlemektedir. Biz CHP olarak hem merkez solu hem de Merkez sağı kucaklayan bir parti konumundayız. Bu yüzden CHP iktidara gelmek zorunda. Bu yüzden Isparta ve Eğirdir’deki kemik oyların dışındaki oylara da ihtiyacımız var. Kazanmaktan başka çaremiz yok, kazanmak için enerjimizi birbirimizle uğraşmakla değil, birlikte el ele vererek seçimi kazanmak için harcamalıyız. AKP’den kurtuluş için CHP’nin bir merkez olduğunu herkese iyi anlatmamız lazım. Eğirdir ve Sarıidris adaylarımız da eğitimli ve niteliğe sahip kişiler. Biz’de örgüt olarak Eğirdir’de her türlü çalışmayı yapacağız, ben örgütüme, adaylarıma ve Eğirdir halkına güveniyorum” dedi. 

            ÇAKMAKÇI; “SALONDAKİ  HERKES

            25  KİŞİ GETİRİRSE SEÇİMİ KAZANIRIZ”

            Daha sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı “Ben Isparta’yı alacağıma sizlere söz veriyorum. Ama siz de bana bir söz verin bu partiyi el ele verip iktidara getireceğiz. Biz Okul Öncesi Eğitime önem vereceğiz, Hesap vereceğiz, Gül, Göl, Deniz biz hep beraberiz diyeceğiz. Isparta’da, Eğirdir’de, Sarıidris’te girilmedik ev bırakmayacağız. Eğirdir, Antalya ve Burdur’la entegre olarak bizim burayı tanıtmamız lazım. Buraya gelen  herkes eğer yanında 25 kişi getirebilirse biz bu seçimi Eğirdir’de kazanırız” şeklinde konuştu.   

            ÖZKAN; “ELMAYI KURTARACAK

            İRADE CHP’DE VAR”

            Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da “Benim kardeşim Eğirdir’de 8 yıl görev yaptı, bu yüzden Eğirdir’e yabancı biri değilim.” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Eğirdir’de vatandaş şu anda şaşırmış bir vaziyette ve Eğirdir’de bir korku imparatorluğu oluşturulmuş. Bizim CHP olarak bu imparatorluğu yıkmamız zor değil, bunu yıkacağız. Eğirdir’de Isparta’da ve Sarıidris’te bu korku imparatorluğunu yıkmak için ne gerekiyorsa bizde mevcut, un var, şeker var, yağ var. Bize helvayı yapmak kalıyor. Bu helvayı karacak gücümüz, inancımız var.

            T.C. ibaresini kaldırmak isteyenlerden, Kürdistan kurulmasını ve andımızın kaldırılmasını isteyenlerden oylarımızla hesap soracağız. Biz buna bütün ekibimizle hazırız. Türkiye’yi yönetmek için göreve talibiz, halkımızdan sandıktan görev bekliyoruz. Hesap sorma yeri 30 Mart’ta sandık...

            Elmayı alan yok satan yok, ihracat yok çözüm ne? ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’. Ülkelerin hepsi ile uğraştık. Barışık olsak, buğday da para eder, elma da para eder, pancar da para eder. Sandıkta tepkimizi göstereceğiz. Elma üreticisini kurtaracak irade  Cumhuriyet Halk Partisi’nde var.”

            ÖNER; “CHP ISPARTA’NIN, EĞİRDİR’İN

            VE SARIİDRİSİN KURTULUŞU OLACAK”

            Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise konuşmasında “Isparta’da Eğirdir’de ve Sarıidris’te başarıya ulaşacağımıza inancım tam. Isparta olarak çok haksızlığa uğradık. Sadece Isparta olarak değil Ülke olarak 11 yılda çok haksızlıklara maruz kaldık. Bu haksızlıkların hesabını sandıktan galip çıkarak soracağız. Eğirdir’de ve Isparta’da yapılan yanlışlar var. Eğirdir’in girişinde Selçuklu Şehri Eğirdir’e hoş geldiniz yazıyor. Eğirdir Selçuklu şehri değil, Cumhuriyet şehridir, Selçuklu mirasıdır. Eğirdir’de bir belediye başkanı var; şov için gölden su içen...

            Ben geldiğimde buranın gölünün derinliği 18-20 metre idi, şimdi ise 12-16 metre ve gölün dibi çamur dolu. Yani sizin anlayacağız buranın belediye başkanının ihtirası aklının üstünde. Eğirdir Dünyanın sayılı değerlerinden bir tanesi. Birliktelik içinde parti ayrımı yapmadan kol kola yürüyerek bu değeri hak ettiği yere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir’in Isparta’nın ve Sarıidris’in kurtuluşu olacak. AKP Yerel seçimlerle sarsılacak, Milletvekili seçimleri ile bölünecek, Genel Seçimlerle yıkılacaktır” ifadelerini kullandı.

            Cumhuriyet Halk Partisi Sarıidris Belediye Başkan Adayı Hüseyin Pala da kısa bir konuşma yaparak “Eğirdir, Isparta ve Ülke genelinde seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu birliktelik olduğu sürece de Sarıidris’i alacağıma söz veriyorum. Herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi. 

            ADEM KAYAN; “BİZ RANT DEĞİL

            HALK BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ”

            Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir Belediye Başkan adayı Adem Kayan “Eski yeni bütün Cumhuriyet Halk Partilileri burada görmekten mutluyum. Bugün gördüğümüz belediyecilik anlayışı, partilisine partisine hatta cemaat belediyeciliğine dönmüş vaziyette diyebiliriz. Bizim belediyeciliğimiz her kesime hitap eden bir Halk Belediyeciliği olacaktır. Bu bir taktik değil haklı bir isteğimdir.  Bugün bir köy muhtarı köyüne kilit parke taşlarını bedavaya yaptırabiliyorken, Eğirdir Belediyesi para topluyorsa... Suyun buradan gittiği Isparta’da su 75 kuruş, Köyde 50 Kuruş iken burada neden 2 lira diye sormadan edemiyor insan. Benim halkım köyden geri kalmış o zaman. Benim ailem de Ak Partinin kurucu üyelerinden olanlar var fakat aynı insanlar benim bu duruşuma oy verecekler. Kurumlarla halkla konuştuk, gittik dolaştık belediyeciliğin rant yeri olmadığını ifade ettik. Eğirdir’i kent yaşamına, sosyal yaşamına kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap