FEVZİ ÖZDEMİR:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FEVZİ ÖZDEMİR:
Haberin Tarihi: 11.12.2013 22:29:00 - Okunma Sayısı:2980 defa okundu.

"EĞİRDİR'DE TURİZM VE TARIMDA YAPILAN ÇALIŞMALAR KORUMA ÜZERİNEDİR. KORUMA VE KULLANMAYI BİR TÜRLÜ BECEREMİYORUZ..."

FEVZİ ÖZDEMİR: “EĞİRDİR’DE TURİZM VE TARIMDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

KORUMA ÜZERİNEDİR. KORUMA VE KULLANMAYI BİR TÜRLÜ BECEREMİYORUZ...”

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği’nin düzenlediği “Eğirdir Turizmine Vizyoner Bakış” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Isparta Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Eğirdir’in bir swot analizinin yapılarak güçlü ve zayıf yönlerinin ortaya çıkarılmasını ve buna göre fırsatların değerlendirilmesinin gerektiğini söyledi.

            Geçtiğimiz salı akşamı Pehlivan Restaurant’ta düzenlenen konferansa; Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Başyiğit, Erhan Savran, Nurali Doğan, Ercan Aslantürk, Av. Mustafa Serkan Demirekin, Mustafa Selek, İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök yanısıra konu ile ilgili esnaflar ve Eğirdir MYO öğrencileri izleyici olarak katıldı.

            Eğirdir MYO öğretim üyesi Çetin Meydan’ın koordinatörlük yaptığı konferansta, konuşmacı Fevzi Özdemir öğrencilerin ilgisini çekip, sevgilerini kazanırken, öğrencilerimizin açık ve içten sorduğu sorulara da aynı samimiyetle ve açık yüreklilikle cevap verdi.   

            Dini turizmin önemini vurgulayan, Yalvaç’taki Psidia Antiokheia’nın, Eğirdir’deki Ayastefanos Kilisesi’nin, Isparta’daki Aya Yorgi Kilisesi’nin Hristiyan aleminde kutsal sayıldığını anlatan Özdemir, önemli turist çekim merkezi olan bu yerlerin tanıtımı için çaba gösterdiğinde kendisinin bir “misyoner” olarak gösterildiğini, bundan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek “kendi dinimizden asla şüphemiz yok...” dedi.

            Özdemir’in konferans sırasında öğrencilerin soru ve düşüncelerini dile getirmelerini istemesi üzerine bir öğrencimiz “yetki sahibi olsaydım, turist ne ister onu düşünürdüm. Eğirdir’de sosyal mekan diye bir şey yok. Saat 21.00’de Eğirdir’de her yer kapalı...” diye görüşlerini dile getirdi.

            Başka bir öğrencimiz ise “Eğirdir’den Akpınar’a teleferik yapılabilir” derken bir öğrencimiz de “Akpınar çok güzel. Eğirdir’i oradan izlemek de güzel. Ancak bizler öğrenciyiz, bir gelenimiz olsa Akpınar’a taksi 30 TL’ye götürüyor. Bu bizim için çok fazla...” dedi.

            Koordinatör Çetin Meydan’ın “aynı sorun Davraz Kayak Merkezi için de geçerli” sözlerinden sonra Özdemir, “en azından hafta sonları seferlerle Eğirdir Belediyesinin bu işi çözmesi gerekiyor...” ifadelerini kullandı.

            İl Genel Meclisi Üyesi hemşehrimiz Veli Gök ise “Fevzi Özdemir Bey, her zaman destekçimiz olmuştur. İl Genel Meclisi toplantılarında, hayalimizdeki “Kuşak Kanalizasyon Projesi”ni desteklemiştir. Kuşak Kanalizasyon Projesi, İl Genel Meclisi’nin 2014 yılı yatırım bütçesine konuldu. Eğer bu proje gerçekleşirse Eğirdir’i çok zora sokan ‘özel hükümler’i revize imkanı olacaktır...” dedi.

            Belediyelerin rica organı değil, İCRA organı olduğunu vurgulayan Özdemir, “Sivil Toplum Kuruluşları da, iyi ve başarılı çalışmalarda icra organına uyar. Ben belediye başkanı olsaydım, pekçok bürokratik engeli bir tarafa bırakır, Eğirdir için gözükara davranırdım” şeklinde konuştu.

            Özdemir toplantı sonunda bu tip organizasyonların önemine vurgu yaparak, Eğirdir Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı, Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür etti. Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök de Özdemir'e katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Eğirdirimiz için önem arz edecek bu tip konferansların devam edeceğini belirtti.

            Isparta Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in “Eğirdir Turizmine Vizyoner Bakış” konulu konferanstaki sunumunu ayrıca yayınlıyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap