ÇİFTÇİ VE ESNAFI KORUMAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇİFTÇİ VE ESNAFI KORUMAK
Haberin Tarihi: 17.12.2013 09:59:00 - Okunma Sayısı:3189 defa okundu.

Esnaf ve çiftçileri emekli veya çalışan olsun fark etmez devletten maaş alan kişilerin anlaması neredeyse imkansızdır.

ÇİFTÇİ VE ESNAFI KORUMAK

 Adem Kayan

CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı

 

            Esnaf ve çiftçileri emekli veya çalışan olsun fark etmez devletten maaş alan kişilerin anlaması neredeyse imkansızdır.  Bununla ilgili birçok anılarım vardır.  Örneğin Eğirdir'de cuma günü geç vakit esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ediyordum.  Genç bir bilgisayar dükkanı sahibinin konuşmaları beni geçmişime götürdü ve  benim yüreğimde derin izler bıraktı.  Size o konuşmayı ve bendeki hatırasını aktarıyorum.

            "- Adem bey; benim müşterilerim ne yazık ki Adıyaman, Gaziantep'e kadar uzanan bir yere uzanmasına rağmen şurada devlet kurumlarından hiç bir iş alamıyorum. Ben geçimimi Eğirdir'deki müşterilerimden daha çok eğirdir dışındaki müşterilerimden sağlıyorum..."

            Gözlerindeki hüzün ve öfke beni Bangladeş'teki askeri ataşelik günlerime götürdü...

            Dakka'daki ofisime sivil bir kişi, Türk vatandaşı;  girdi ve aşağı yukarı aşağıdaki konuşma geçti aramızda:

            "- Komutanım ben ticari ataşemize ve büyükelçimize danıştım ama ilgilenmediler...  Ben HATSAN isimli Türk firmasının sahibiyim... Benim bir sorunum var...  Bangladeş İçişleri Bakanlığına 10 milyon dolarlık silah satacağız...  Teknik sorunlar çıkarılıyor...  Karşımızda Amerikalılar var...  Bana yardımcı olabilir misin?..."

            Hemen hergün sabah kahvaltısı ve golf sahasında beraber olduğumuz içişleri bakanını telefonla aradım.  Evi zaten 200 m ötemizdeydi...   Yüzyüze görüşme sonrasında teknik bir elemanı bize eşlik etti...  Teknik detaylar görüşüldü...  Sorunlar çözüldü ve 10 milyon dolarlık silah satışı gerçekleşti...

            Bunun gibi onlarca örnek yaşadım tekstilden özel okulların sorunlarına kadar...

            Ben aslında diğer ülke diplomatlarının yaptığı pazarlama faaliyetlerinin benzerini yapıyordum...  Bizim elçilik personeli ise pek bu işlerle ilgilenmiyorlardı... Çünkü sabit ve güzel maaş var...  Karizmatik ve yakışıklı diplomatlarımız öyle sözde pis işlerle ilgilenerek adını niye kötüye çıkarsın?

            Belediye Başkanlığı da aslında çiftçinin, esnafın büyükelçiliği olmalıdır.  Kamu kurum ve kuruluşlarına girip çıkarak, gittiği yerlerde bağlantılar kurarak üreticinin, esnafın kesesi ile ilgilenmelidir. Yoksa kendi esnafını kötüleyerek Eğirdir'e hizmet vermek imkansızdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap