12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı 11:48:09 Karacaahmet Cemevinde Âşık Daimi Anması 15:48:38 ADD'den Başkan Mustafa Özer’e Tebrik Ziyareti 14:55:28 Eğirdir Gölü Özel Hükümleri Revizyonu Kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı Düzenlendi

ŞEHİR VİZYONU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞEHİR VİZYONU
Haberin Tarihi: 21.12.2013 08:43:00 - Okunma Sayısı:3320 defa okundu.

Nasip olursa Nisan 2014'ten itibaren Eğirdir'in geleceğini bir arkadaşımız şekillendirmek üzere yola çıkacak.

ŞEHİR VİZYONU

 

Adem KAYAN

CHP Belediye Başkan Adayı

 

            Değerli Hemşerilerim;

            Nasip olursa Nisan 2014'ten itibaren Eğirdir'in geleceğini bir arkadaşımız şekillendirmek üzere yola çıkacak.  Ben şahsen kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun işbaşına gelecek arkadaşıma aşağıdaki bakış açısı ile yaklaşacağım.  Eğer iş başına beni layık görürseniz elbette aşağıdaki vizyonumu gerçekleştirmek için her türlü çabayı sarfedeceğim.  Bütün bunları yaparken iktidarın nimetlerinden herhangi bir şey beklemeyeceğim.  Ama yine de prosedür olarak hükümetin yardımlarını da talep edeceğim...

            Diyelim ki hükümet destek çıkmadı...  Üzülmeyeceğim, aksine sevineceğim...  Çünkü aşağıdaki düşüncelerin hepsi kendi içinde finans gücüne sahip yöntemlerle gerçekleştirilebilir.

            Neyse... Şimdi tartışmaya açık "ŞEHİR VİZYONUMU" özetliyorum...

            Eğirdir İlçesinin bir şehir haline gelmesi  herkesin ortak paydası olmasına rağmen şehirleşme stratejilerinde farklılıklar bulunmaktadır. O halde bu farklı stratejileri müşterek bir anlayışta bütünleştirmek gerekmektedir.

            Bir görüşe göre "Eğirdir'in yer sorunu kentsel dönüşüm kapsamında dikey yapılaşma ile çözümlenmelidir."

            Diğer bir görüşe göre ise "Her türlü yapılaşmada Eğirdir'in tarihi ve doğal dokusu zarar görmemelidir.  Bu nedenle kirliliğe neden olabilecek hiç bir şeye izin verilmemelidir."

            İlk bakışta çelişen iki farklı yaklaşım gibi görünse de aslında birbirini tamamlayan görüşlerdir bunlar.  Önümüzde İstanbul örneği vardır.  Güzelim İstanbul Boğazı ve tarihi dokusu, yeşil alanları tahrip edilince başta trafik olmak üzere birçok sorunu içinden çıkılmaz hale getirmiş, İstanbul köyleşmiştir.

            O halde Eğirdir şehir vizyonu şu hedeflerimizle birlikte ele alınmalıdır:

            - Eğirdir Kemik Verem Hastanesi gerekirse Milli Savunma Bakanlığı müşterek olarak yarı - askeri ve tam teşekküllü bir hastane - rehabilitasyon merkezi hüviyeti ile hizmete sokulmalıdır.

            - Üniversite kurulmasına yönelik çabalarla birlikte Eğirdir'in cazibesini artırıcı yapılanmaya derhal başlanmalıdır. 

            - Eğirdir yıllık 100 bin yerli din turizmi müşterisini ağırlayacak ve bu müşterilerin bir günlük kalış sürelerini en az beş güne çıkaracak tesislere sahip olmalıdır.

            - Eğirdir yerel yöneticileri; yıllık 40 bin yabancı din turizmi, 20 bin kış sporları, tarihi ve eko turizmi olmak üzere genellikle orta gelir sahibi yabancılara yönelik turizm tesisi yatırımının önünü açmalıdır.

            - Eğirdir yılda en az 15 bilimsel ve kültürel etkinlikle üst gelir gruplarına hitap edecek 1000 yataklı konaklama ve bunu destekleyen konferans ve  kültür tesislerine gereksinim duyacaktır.

            - Eğirdir halkının ilk ve orta eğitim ve öğretim gereksinimlerini karşılayacak, çocuklarımızı her türlü zararlı etkilerden koruyacak, onların sosyal, kültürel ve sportif gelişmelerine katkıda bulunacak orta vadede 2 bin, gelecek 15 yıl içinde 6 bin kişilik bir eğitim kampüsüne gereksinimi vardır.

            -  Ziyaretçi gelen asker ailelerinin konaklaması, öğrencilerin yararlanması için ilk aşamada 200 kişilik bir belediye misafirhanesi tesis edilmelidir.

            - Pınar Pazarı bölgesi "Hayvan Borsası" ve "Fuar Alanı" olarak düzenlenmelidir.

            - Eğirdir Elması bir marka haline getirilmelidir.

            - Eğirdir esnafının fabrikalardan doğrudan mal alabileceği bir sistem geliştirilmeli ve her türlü tüketim malı Isparta'ya göre yüzde 10 daha ucuz olmalıdır.  Yani civar yerleşim merkezlerinden alışveriş için insanlar Eğirdir'e gelmelidir.

            - Eğirdir sosyal ve kültürel bir cazibe merkezi haline gelirken, Isparta'da oturan bürokratlarımız Eğirdir'e yerleşmeli, Ispartalı bürokratların Eğirdir'de ev kiralamaları teşvik edilmelidir.

            - Antalya - Isparta yoluna Yukarı Gökdere'den itibaren 9 km.lik bir hatla girilmeli, Antalya - Konya trafiği Eğirdir üzerinden gerçekleştirilmelidir.  Bu kapsamda Atabey - Gelendost üzerinden veya başka istikametlerden Eğirdir'in by-pass edilmesi önlenmelidir.

            - Eğirdir enerji ve su konusunda kendine yeterli hale getirilmelidir.

            - Eğirdir Gölünün etrafı her türlü kirlilikten korunaklı hale getirilmeli ve bununla paralel olarak yapılaşmaya açılmalıdır.

            - Eğirdir Gölünde kirlilik yaratmayacak şekilde yelkencilik, yatçılık gibi faaliyetler düzenlenmelidir.

            - Eğirdir Merkezinden, Kasnak Ormanları ve Davraz Kayak Merkezine kadar olan hatta teleferik hattı bulundurulmalıdır.

            - Balon ve yamaç paraşütçülüğü gibi sportif faaliyetlerde Belediye etkin rol oynamalı ve geliştirmelidir.

            - Yukarıdaki hedeflere ilk adım olarak Eğirdir Gölünün etrafı bugünkü çöplük görünümünden kurtarılarak herkesin kapısından çıkar çıkmaz sıcak bir kahve, çay, salep gibi içeceklerini yudumlayabileceği ve yürüyebileceği nezih bir mekan haline getirilmelidir.  Böylelikle her geçen yolcu hayranlıkla geri dönmeyi planlamalıdır.

            Yukarıdaki hedeflere ilave edilebilecek birçok düşünce olabilir.  Bu düşüncelerin varacağı  nihai nokta Eğirdir'in Isparta - Burdur ve Eğirdir Gölü çevresi ile birlikte Büyükşehir olmasıdır.  Eğer vatandaşlarımız buna inanır ve bu hayali kıskançlıkla takip ederlerse Allah'ın yeryüzündeki nadir cennet köşelerinden birisine sahip olabiliriz. Yoksa...  Yine Isparta'nın veya başka merkezlerin uydusu olmaktan kurtulamayız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap