BELEDİYE BORÇLARI VE STRATEJİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE BORÇLARI VE STRATEJİ
Haberin Tarihi: 25.12.2013 09:23:00 - Okunma Sayısı:3297 defa okundu.

Belediyenin kendi görevi gereği bazı bilgileri paylaşmayınca yapılacak tek şey kalıyor:

BELEDİYE BORÇLARI VE STRATEJİ

 Adem Kayan

CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı

 

            Belediyenin kendi görevi gereği bazı bilgileri paylaşmayınca yapılacak tek şey kalıyor:  O da belediye görevlilerinin endişelerini dinlemek ve halkımızla paylaşmak.  Çünkü bilgiyi sadece kendinize saklarsanız belki siyasi bir fayda sağlarsınız.  Ancak siyasi fayda kamu yararının önüne geçtiği zaman siyasi ahlakınız sorgulanır.

            Örneğin: Belediye borçlarının durumunu sadece ben mi biliyorum?  Hayır...  Maalesef bir çok aday biliyor ancak bunu kamuoyu ile paylaşmak istemiyorlar.  Nedeni çok basit.  Yine belediye çalışanlarının ifadeleri ile açıklayayım:

            "- Geçen seçimlerde de bütün bunlar biliniyordu.  Biz seçimi kazanabilecek Osman Nuri ÖZMERAL ve diğer adaylara durumu ilettik.  Deniz birgün bitecek dedik...  Osman Nuri ÖZMERAL strateji olarak iktidarın adamı görüntüsü ile seçimi kazandı...  Belediyenin borçlarını hedef alan herhangi bir proje üretilmedi...  Çünkü Eğirdir'i tanımıyorlar ve işletmecilik fikirleri yok...  Ömer ŞENGÖL dışındaki adayların amacı belediye başkanlığı değil...  Amaç belediye başkanlığından milletvekilliğine sıçramaktır...  Ancak Ömer ŞENGÖL'ün de bir projesi yok...  Olsaydı üç dönem boyunca ortaya koyardı. Bu nedenle seçimlerde denenmemiş samimi ve yeni bir adayın şansı çok yüksek olacaktır... CHP bir umuttur ama her dönemde ve her partide bulunan bazı hainlerin faaliyetleri bir süre sizi engelleyebilir...  Projeleriniz tamamen gerçekçi..."

            Sözünü ettikleri projelerimin özü şudur:  Belediye gelirlerini artırmak...

            Belediye gelirlerini artırmak için mevcut gelir kaynaklarına yüklenirseniz suyun tonu 2 TL değil 10 TL de olsa bir yere varamazsınız.  Çünkü toplanan su parası aylık 500 bin TL ise yaklaşık 350 bin TL si elektrik faturası olarak gitmektedir.  Belediye çalışanlarının maaşı aylık 1 milyon TL civarındadır.  Beş yıl boyunca yaklaşık 60 milyon TL maaş ödenmiştir.  Satılan emlaklerle bunun 15 milyon TL si kapatılmış 45 milyon TL daha borç yükü artmıştır. Dolayısıyla belediyenin gerçek borcunun 62 milyon TL olduğu tahmin edilmektedir.

            Osman Nuri ÖZMERAL'in emlakçiliği da bir garip...  Kamulaştırdığı bazı alanların daha doğrusu elma bahçelerinin piyasa değeri dönümü 20 bin TL iken kamulaştırma bedeli olarak 50 bin TL ödenmiştir.

            Halkımız bunun ne anlama geldiğini öğrenince en kısa çözüm üstündeki mal varlığını ablaya, enişteye devretmek şeklinde ortaya çıkmış herhalde...

            Kısacası...

            Halkımız adaylara şunu sormalı:

            "Palavra atmayı bırak kardeş...  Belediyenin gelirlerini nasıl artıracaksın?... Belediyeyi hacizden nasıl kurtaracaksın...?"

            İşte bizim projelerimizin özü bu...  Her proje kendi içinde finans gücüne sahip değilse seçmen size gülecektir... Eğer halkın hayaliyle alay ederseniz o hayal ettiğiniz milletvekilliği de uçar gider...  Anlayan anladı...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap