"Tıbbi Sülükler” isimli projenin Sunum Yarışması yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Tıbbi Sülükler” isimli projenin Sunum Yarışması yapıldı
Haberin Tarihi: 3.10.2018 11:54:25 - Okunma Sayısı:1686 defa okundu.

"Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” isimli doğa eğitimi projesinin sunum yarışması yapıldı.

"Tıbbi Sülükler” isimli projenin Sunum Yarışması yapıldı

 

"Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” isimli doğa eğitimi projesinin sunum yarışması yapıldı.

 

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) personeli Dr. Mustafa Ceylan tarafından hazırlanan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’na teklif edilen “Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” isimli doğa eğitimi projesinin sunum yarışması yapıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Proje Destekleme Programı, 2017-2018 yılı 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün liderliğinde yürütülen ve Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin proje ortağı olduğu “Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” isimli projenin sunum yarışması bugün saat 09.30’da Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

30 öğrenci ve 6 öğretmenin yer aldığı projede öğrenciler 1 haftadır öğrenmiş oldukları bilgileri jüriye sundular.

“Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” isimli projenin sunum yarışmasına; Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir SAREM Müdürü Şakir Çınar, Müdür Yardımcısı Fuat Bilgin,  Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç, Proje yürütücüsü Dr. Mustafa Ceylan, Su Ürünleri Mühendisleri, proje öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Program; Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı, protokol konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak söz alan proje yürütücüsü Dr. Mustafa Ceylan, proje çerçevesinde yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve "Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler isimli proje çalışmasından büyük keyif aldım. Katılım sağlayan bütün öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü (SAREM) Şakir Çınar ise; Başlangıçtan itibaren konuştuğumuz, dertleştiğimiz projenin bu kadar başarılı, bu kadar güzel ve verimli geçmesi bizim için büyük bir gururdu. Bundan dolayı tüm ekibi tebrik ediyorum. Projenin devam etmesinde öğrenci arkadaşlarımızın ilgisi, alakası çok önemliydi. Başından sonuna kadar laboratuarından arazi çalışmasına kadar o disiplini gösterdiler. Yaklaşık 50 kişilik bir ekiple çalışıldı. Bunu başarabilmek kolay bir iş değildi. Proje ekibi büyük fedakarlıklar gösterdi” dedi.

Tıbbi Sülük yetiştiriciliği hakkında da bilgiler veren Kurum Müdürü Çınar; "Sülük bizim lider hedef ürünlerimizden bir tanesi. 2014 yılında Sağlık Bakanlığının çıkartmış olduğu tebliğden sonra bizim üzerine eğildiğimiz, çaba verdiğimiz, emek verdiğimiz bir ürün. İnşallah ilerleyen zamanlarda farklı çalışmalarımız, farklı projelerimiz, çalışmalarımız olacak." diye konuştu.

Çınar, proje ortağı olan öğrencilere hitaben "Bundan sonraki çalışmalarda yine beraber olacağımızı, sizlerin de bizlere getireceği fikirlerle Su Ürünleri ile Milli Eğitim camiasını bir araya getireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda son olarak bir konuşma yapan  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ise; “Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin birlikte yapmış olduğu projenin diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum. Bu süreç içerisinde öğrencilerimiz yeni projeler için bizlere güzel bir örnek oldu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 6 grubun proje çalışmaları sonucunda elde ettikleri sunumlara geçildi. Öğrenciler gruplar halinde bilgilerini jüri karşısında anlattılar.

Jürinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri önümüzdeki hafta içerisinde verilecek.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap