Başkan Şengöl'den Personel'e Sıfır Atık Projesi Uyarısı       

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Şengöl'den Personel'e Sıfır Atık Projesi Uyarısı       
Haberin Tarihi: 8.10.2018 14:30:22 - Okunma Sayısı:1222 defa okundu.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kurum içerisindeki personelini toplayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin hayata geçirilmesi için ilimizde başlatılan çalışmalar kapsamında bilgiler verirken, atıkların toplanması ve atılması sırasında doğacak problemler konulu toplantı düzenledi.

 

Başkan Şengöl'den Personel'e Sıfır Atık Projesi Uyarısı       

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kurum içerisindeki personelini toplayarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin hayata geçirilmesi için ilimizde başlatılan çalışmalar kapsamında bilgiler verirken, atıkların toplanması ve atılması sırasında doğacak problemler konulu toplantı düzenledi.

Başkan Şengöl toplantıda "  Sıfır Atık; israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” 26.09.2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tanıtılmasının ardından tüm Türkiye'de uygulanmasının temeli atılmıştır. Uygulamaya geçen proje ile ilgili Isparta Valiliği tarafından Sıfır Atık Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı sonunda kurum ve kuruluşların bu konuda hassasiyet gösterilmesi istendi. Sizler ilçemizde Eğirdir Belediyesi personeli olarak bu projede etkin rol oynayacaksınız. Halkımıza anlatacağız, biz yapacağız ki onlarda atıkların ayrıştırılması konusunda bilgi sahibi olsunlar. Bugünden itibaren belediye içerisinde Kağıt,Plastik ve cam v.b yazılı çöp kutularını  koyduk. Bu çöpleri atarken ayrıştırmayanlara ceza yazılacağını bildirmek isterim. Belediye personeli olarak örnek olmayız bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyorum. Bu projeyle sadece resmi dairelerde değil, 2023 yılına kadar ülke genelinde bütün çöplerin geri dönüştürülmesi için çalışmalar yapılacak. Bunun için büyük tesisler ve fabrikalar da kuruluyor. Organik, cam, kâğıt, metal atıklar, hele hele pil ve içinde çeşitli ağır metallerle kimyasallar bulunan elektronik eşyalar ile farklı sanayi ürünleri de artık dönüştürülebiliyor" ifadelerini kullandı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap