Avustralya Büyükelçisi Sakin Şehir Eğirdir'de

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Avustralya Büyükelçisi Sakin Şehir Eğirdir'de
Haberin Tarihi: 13.10.2018 14:36:10 - Okunma Sayısı:1847 defa okundu.

Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile kahvaltıda buluştu.  

Avustralya Büyükelçisi Sakin Şehir Eğirdir'de

Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown hafta sonu tatili için ailesiyle birlikte Cittaslow Sakin Şehir Eğirdir'e geldi. Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile kahvaltıda buluştu.  

Isparta'da uygulanan bir proje ve hafta sonu tatili için ilimize gelen Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown konaklamak için Eğirdir'i seçti. Eğirdir Eskiciler Konağı Nis Otel'de konaklayan Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown ve ailesi bölgede çeşitli kültür, turizm ve doğal alanlarını da yerinde görme ve tanıma imkanı buldu.

Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Isparta programı kapsamında Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile kahvaltıda bir araya geldi. Eğirdir'in muhteşem bir yer olduğunu söyleyen Büyükelçi Marc Innes-Brown, "Eğirdir olağan üstü bir yer. Büyüleyici bir ilçe. Akşam yemeği harikaydı, eşimle birlikte bu güzellik neresi, biz nereye geldik diye düşündük. Harika bir doğal alan. Kurutulmuş meyveler harika, elma kurusu ve erik kurusunun değişik güzel bir lezzeti var. İyi ki Eğirdir'e gelmişim" dedi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Büyükelçi Marc Innes-Brown'u Isparta'da misafir etmekten dolayı mutluyuz. Eğirdir doğa harikası bir ilçemiz. Tarım turizm ve kültür alanında çok önemli bir yer. Dünyanın en iyi elması bu bölgede yetişiyor. Türkiye'de her 3 elmadan biri Eğirdir'de yetişiyor. Sayın Büyükelçi, Isparta'ya gelmeden önce Ankara'da ziyaretimize geldi. Kendisine ilimiz ve Eğirdir ile ilgili bilgiler verdim. Kulaktan dolma bilgilerle yerinde görülerek elde edilen bilgi farklı olur tabi ki. Eğirdir'e geldiğinde büyülendiğini söyledi. Ankara'ya döndüğünde Isparta ve Eğirdir ile ilgili bana bir rapor sunacak. Ne yapmalıyız nelerimiz eksik nelerimiz fazla, turizm potansiyelini nasıl artırabiliriz, bir yabancı gözüyle eksiklerimizi ve fazlalıklarımız bildirecek. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl de Eğirdir'in tarihi, turizmi ve ekonomisiyle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Şengöl, "gölün geçmişi 4 milyon yıl. Eğirdir gölünün tamamı yer altı suyuyla besleniyor. Elmamız kalite yönünden dünyada birinci. Yıllık 1 milyon ton elma üretimi yapılıyor. Doğamız, gölümüz, kültürümüz ve turizmimiz oldukça iyi. Isparta'nın misafir odası konumundayız. Sizleri Eğirdir'de görmekten dolayı çok mutlu olduk" dedi.

Milletvekili Recep Özel ve Başkan Şengöl, Büyükelçi Marc Innes-Brown'a Isparta ve Eğirdir hatırası olarak çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekildiler. Kahvaltı programında Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e, Metamar Aş Genel Müdürü Mehmet Fesci, Emekli Albay Osman Fesci, Belediye Özel Kalem ve Hal Müdürü Eşref Çatal, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Gülay Uysal, Belediye Harita Mühendisi  Ebubekir Genç ve Belediye Halkla İlişkiler ve Basın Bürosu personeli Selçuk Tokgöz eşlik ettiler.

 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap