3. Altın Elma Optimist Yelken Yarışları Eğirdir Gölünde Yapılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,3. Altın Elma Optimist Yelken Yarışları Eğirdir Gölünde Yapılacak
Haberin Tarihi: 24.10.2018 11:40:39 - Okunma Sayısı:1703 defa okundu.

Yarışlara, İstanbul Fenerbahçe, Galatasaray Yelken Kulüpleri de Katılacak

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2018 Yılı Yelken Federasyonu İl Temsilciliğinin Faaliyet Programında yer alan Altın Elma Optimist Yelken Yarışlarının üçüncüsü bu yıl 26-29 Ekim 2018 tarihleri arasında Eğirdir Belediye Spor Yelken Kulübü ev sahipliğinde Eğirdir’de yapılacak.

 Türkiye’nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan ve çocuklar için yelkenli tekne yarışması olan "Eğirdir 3. Altın Elma Optimist" yarışları heyecanı Eğirdir’de başlıyor.

Bu yıl İlk defa İstanbul Fenerbahçe, Galatasaray Yelken Kulüplerinin de katılacağını bildiren Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, yarışma öncesi hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

"Eğirdir 3. Altın Elma Optimist" yarışları öncesi açıklamada bulunan Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan şunları söyledi; “Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2018 Yılı Yelken İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan 3. Altın Elma Optimist Yelken Yarışları 26-29 Ekim 2018 tarihleri arasında Eğirdir Belediye Spor Yelken Kulübü ev sahipliğinde Eğirdir- Isparta’da açık olarak düzenlenecektir.

2018 Yelken İl Faaliyet programında yer alan 3. Altın Elma Optimist yarımşarı tüm kulüplere açık olarak yapılacaktır. İlk defa büyük kulüplerden İstanbul Galatasaray Yelken Kulübü, İstanbul Fenerbahçe Yelken Kulübü yanı sıra, Muğla Bodrum Büyükşehir Belediyespor Yelken Kulübü, İzmir - Urla  ARM Yelken Kulübü, Muğla Fethiye  Belediyespor Yelken Kulübü, Tekirdağ Yelken İhtisas Spor Kulübü, Antalya Yelken Kulübü, Antalya –Kaş Yelken Kulübü, Muğla –Göcek Yat ve Yelken Kulübü ve ev sahibi olarak Eğirdir Belediye Spor Yelken Kulübü yarışmalara katılacaklar.

Yarışmaların çekişmeli geçeceği, aralarında Milli Optimistçilerin de yarışacağı yarışlar üç gün sürecek. Her gün üç yarışın yapılması planlanıyor. Yarışların istenilen sayıda yapılabilmesi rüzgarın durumuna bağlı. Yarışın ilk startı 27 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 11.00 de (rüzgarın olduğu takdirde) verilecek.

Yarış hakemleri, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından görevlendirilen Muğla ili ve İstanbul ili hakemleri tarafından yapılacaktır.

Yarışmacı kulüpler 26 Ekim 2018 Cuma günü Eğirdir’e intikal edecekler. Kayıtlarını yaptırdıktan sonra konaklama yerlerine gidecekler.

Yarışmaların yapılmasında katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve ilçe Müdürlüğü, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve diğer kuruluşların yaptıkları katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap