Kanalda yüzme, havuzda yüz...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kanalda yüzme, havuzda yüz...
Haberin Tarihi: 6.1.2014 09:27:00 - Okunma Sayısı:3726 defa okundu.

SDÜ, kanalda yüzen çocuklara olimpik havuzun kapılarını açtı

Kanalda yüzme, havuzda yüz...

 

            SDÜ, kanalda yüzen çocuklara olimpik havuzun kapılarını açtı

            SDÜ, ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak amacıyla proje başlattı.  Isparta’nın Atabey İlçesine bağlı İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Okulu Süleyman Demirel Üniversitesi’nin desteğiyle bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Kanalda Yüzme Havuzda Yüz” adlı bu projede amaçın ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak olduğu belirtildi.

            ÇOCUKLARIMIZ SU

KANALLARINA GİDİYORDU

            Atabey islamköy Hacı Yahya Demirel YBO Müdürü Mustan Güngör, projeye ilişkin verdiği bilgide “Bildiğiniz gibi biz, Anadolu’da çocuklar yüzmeyi derelerde, kanallarda öğrendik. Çoğu zaman kötü haberler de oluyordu. Yaz tatilinde ben eşimi ve çocuğumu buraya yüzmeye getirdim. Daha sonra görev yaptığım İslamköy’e gittim. İslamköy’deki çocukların su kanallarına gittiğini öğrendim. Onlara üzüldüm. Daha iyi şartlarda yüzmeyi öğrenmeleri için kendilerine bir teklif sundum. Süleyman Demirel Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzmeyi öğrenmek isteyip istemediklerini sordum. Öğrencilerden çok istekli bir talep geldi.  Maddi durumu olan olmayan bütün öğrencileri buraya getirmeye karar verdik. Getirdikten sonra bunu projeye dönüştürmek istedik. Bu amaçla da projemizi hazırladık, sayın kaymakamımıza sunduk.  Kaymakamımız ve üniversite işbirliği ile bu projeyi başlattık” dedi.

25 ÖĞRENCİYE

YÜZME EĞİTİMİ

            Proje kapsamında SDÜ 29 Ekim Yüzme Havuzunda öğrencilere yılboyunca eğitmenler eşliğinde haftada birgün bir seans yüzme imkanı sağlanıyor. SDÜ Spor Tesisleri  İşletme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekçi de, “29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu pazartesi hariç haftanın altı günü sabah 09:00’dan akşam 23:00’e kadar bir saat onbeş dakikalık saat dilimleriyle seanslarını sürdürmekte. Bu kapsamda hemen hemen her saat diliminde kurslarımız mevcut. Çocuklara ve yetişkinlere özgü kurslarımız var. Her yaş grubuna ayrı özel eğitim veriliyor. Uzman eğitmenler tarafından kurslarımız yürütülüyor. Atabey’deki bu okulumuzun da bize böyle bir başvurusu oldu. Biz de bunu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirerek kendilerine her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Bu noktada da işbirliğimizi başlattık. Şu anki yapıda yirmibeş tane öğrencimiz başladı” açıklamasında bulundu

HAVUZDA İYON

SİSTEMİ

            Sportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Tüfekçi, 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu’nda sağlık adına yaptıkları yeniliklere de değindi. Tüfekçi, “Biz sporun sağlık yönünü önemsiyoruz tabi ki. Sportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada düşündüğümüzde de havuzu en sağlıklı nasıl yapabiliriz sorusunu sorduk kendimize. Biliyorsunuz ki havuzların dezenfektasyonu çoğunlukla klorla yapılıyor. Biz bunun bir araştırmasını yaptık ve en uygun sistemin iyon sistemi olduğunu ve bunun sonucunda da klorun bütün zararlarını ortadan kaldırdığını öğrenerek iyon sistemini havuzumuza kazandırdık” diye konuştu.

MENTAL GELİŞİM İÇİN MUTLAKA SPOR YAPIN

            Yrd. Doç. Dr. Tüfekçi ayrıca çocukların mental gelişimi için mutlaka bir sportif faaliyet içerisinde olmaları gerektiğini vurguladı. Tüfekçi, “hem yüzme sporunun, hem takım sporlarının, hem de bireysel sporların özellikle çocukların mental gelişimine ve akademik başarısına etkisi açısından da  çok büyük katkısı olduğu yapılmış araştırmalarla da ispatlanmış bir gerçek. Bu noktada çocukların gerek mental gelişimini gerekse akademik başarısını arttırabilmeye  yönelik mutlaka bir sportif  aktivite içerisinde olması gerekiyor. Şunu da görmemiz lazım; Günümüz bilgisayar çağı ve hepimiz bilgisayar kullanıyoruz ve aynı şekilde çocuklarımız da kullanıyorlar, gününün büyük çoğunluğunu bilgisayar karşısında geçiriyorlar hatta… Bunun yarattığı olumsuz etkiyi en aza indirgemeye yönelik biliyorsunuz ki bilgisayar başında oturan bireyler çoğunlukla boyunda ve belde sorunlar yaşıyorlar. Bunu nasıl aşarız? Bilgisayardan kopmamız mümkün değil. Çağımızın gerekliliği. Bunu ancak sportif yaşam kültürünü benimseyerek sporu da yaşamımızın içine dahil ederek aşabiliriz” açıklamasında bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap