Tarım Eğitiminin 168. Yıldönümü Törenle Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarım Eğitiminin 168. Yıldönümü Törenle Kutlandı
Haberin Tarihi: 13.1.2014 09:57:00 - Okunma Sayısı:3064 defa okundu.

Tarım Eğitiminin 168. Yıldönümü, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Tarım Eğitiminin 168. Yıldönümü Törenle Kutlandı

 

            Tarım Eğitiminin 168. Yıldönümü, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

            Ziraat Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirilen tören, Tarım Kulübü öğrencilerince sunulan tiyatro gösterisiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yasin Uymaz, SDÜ Ziraat Fakültesi öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek SDÜ’nün bölgeye hitap eden çağdaş bir fakülte olduğunu söyledi.

            Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Yılmaz da tarım eğitiminin tarihçesi hakkında bilgi vererek “Tarım Eğitiminin 168. Yılını kutladığımız bugünde bizlere eğitim veren, eğitimimize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

            “Ziraat deyince insan yaşamı akla geliyor” diyen Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, insan yaşamı açısından ziraatın desteklenmesi gerektiğini tarım ülkesi olan Türkiye’nin toprak ve arazilerinin korunması gerektiğini söyledi.

            Gıda sektörünün en önemli sektörler arasında yer aldığını dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta İl Müdürü Cenk Şölen ise öğrencilere “Hayati öneme sahip olan geleceğin mesleğini seçtiğiniz için sizleri kutluyorum.” diye seslendi.

            Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman da mesleki ve teknik anlamda ilk olarak İstanbul Yeşilköy Ziraat Talimhanesi Okulunda 10 Ocak 1846’da başlayan tarım eğitiminin gelişimi hakkında bilgi verdi. Bir ülkenin tarımsal üretiminin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Akman, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye tarımsal üretim değeri açısından dünyanın 7. büyük gücü konumundadır. Ülkemizde ekonomik değere sahip 150 farklı tarımsal ürün yetiştirilmekte ve 177 farklı ülkeye ürünlerimiz ihraç edilmektedir. Bu noktaya ulaşmamızda hiç kuşku yok ki tarımsal eğitimin katkısı büyük olmuştur. Artık çağımızda ülkeler ve bölgeler arası kıyasıya rekabette üniversiteler ve bilim kuruluşları en önemli unsurlardır.”dedi.

            Konuşmasına “Toprak bizim için Çanakkale’dir, Sakarya’dır, vatanımızdır” diyerek başlayan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise toprağın insanlığın ve tarihin inşa edildiği en kutsal varlık olduğunu söyledi.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan da kültürümüzü en fazla şekillendiren unsurun ziraat olduğunu dile getirerek  “Toplum olarak elbirliğiyle tarımsal faaliyetleri her alanda desteklemeliyiz. Tarıma yönelik girişimci ruhu artırmalıyız. Bu, tarıma verdiğimiz en büyük destek olacaktır” diye konuştu.

            Açılış konuşmalarının ardından plaket ve teşekkür törenine geçildi. 2013 yılında lisansüstü çalışmalarını tamamlayan akademisyenlere tebrik belgelerinin verilmesi, unvanda yükselme yaşayan akademisyenlere binişlerinin takdim edilmesi, meslekte 25. Yılını dolduran akademisyenlere ve ziraat mühendislere plaket verilmesi, projeleri başlayan akademisyenlere plaket verilmesi, TUBİTAK projesi olan öğrencilere teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap