Şahlan sordu Çakmakçı yanıtladı "Karacaören Antalya ile çözülecek"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şahlan sordu Çakmakçı yanıtladı "Karacaören Antalya ile çözülecek"
Haberin Tarihi: 23.1.2014 10:10:00 - Okunma Sayısı:3577 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'ya ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan Karacaören'in Antalya'ya içme suyu kaynağı olarak verilmesi ve bölgedeki vatandaşların yaşadığı mağduriyetin nasıl önüne geçileceğini sordu.

Şahlan sordu Çakmakçı yanıtladı ‘Karacaören Antalya ile çözülecek’

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan Karacaören’in Antalya’ya içme suyu kaynağı olarak verilmesi ve bölgedeki vatandaşların yaşadığı mağduriyetin nasıl önüne geçileceğini sordu. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Antalya Büyükşehir Belediyesinde konunun ilgilileri ve Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la konuyu görüştük. Isparta ve Antalya el ele verip sorunu çözeceğiz” dedi.

            CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ve beraberindeki heyet Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan tarafından kabul edilen heyet Isparta’nın sorunları ve gelişim yolları ile ilgili bir süre görüştüler. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen seçim çalışmalarında başarı dileyerek “Birlik beraberlik olduğu sürece Isparta'yı bir araya getirebilir geliştirebiliriz. Bir ay önce Konya'ya gittik. Oradaki manzarayı görünce hem üzüldük hem sevindik, sevindik muazzam bir sanayi şehri olmuş. Üzüldük bundan 60-70 yıl önce aynı durumda olduğumuz Konya bugün bize büyük bir fark atmış. Biz onlara sorduk nasıl bu şekilde başarılı oldunuz diye. Bize 10 tane Milletvekilimiz konu olduğunda bir araya gelip Ankara'da talepleri birlikte dile getiriyorlar. Biz bu birlikteliğin hem yerel yönetim hem de merkezi yönetim konusunda oluşması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Isparta uyumlu bir birliktelikle gelişebilir. Isparta'ya hizmet için bir yola çıkıldı. Tüm adaylar hizmet için yola çıktı ve hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

            ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya Karacaören Baraj gölünün Antalya’ya içme suyu kaynağı olarak verilmesi ve bölge halkının yaşadığı sıkıntılarla ilgili ne gibi bir çözüm geliştirilebileceğini sordu. Prof. Dr. Çakmakçı, Osman Şahlan’ın sorusu üzerine konuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’la görüştüklerini söyleyerek “Bu konuda Akaydın hoca ile birlikte çözüm üretme konusunda anlaştık. Hem enerji hem arıtma konusunda ortak projeler geliştireceğiz. Antalya'nın bu konuda bedel ödemesi gerektiğini Isparta'nın da suyun kirlenmemesi için elinden geleni yapacağını söyledik. Bize bu konuda ortak çalışma sözü verdiler. Tekrar Mustafa Akaydın’ın seçilmesi halinde bölge halkının sorunlarını çözecek bir yol bulunacak” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap