DEMOKRAT PARTİ OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DEMOKRAT PARTİ OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 4.2.2014 10:45:00 - Okunma Sayısı:3527 defa okundu.

DP'nin 11. Olağan Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı.

DEMOKRAT PARTİ OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ YAPILDI

 

            DP'nin 11. Olağan Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı. Mevcut Genel Başkan Uysal'ın genel başkanlık için tek aday olduğu kongrede, Divan Başkanlığını eski bakanlardan Yaşar Topçu yaptı.

            "Ülke Meseleleri", "Hesap ve Bütçe" ile "Tüzük" komisyonlarında görev yapacak üyelerin seçilmesinin ardından Uysal, partililerin "Gültekin Uysal'ın askerleriyiz" sloganlarıyla kürsüye çıktı.

            Uysal, Demokrat Partinin sınırda nöbet tutan askerin, ekinini süren çiftçinin, koyununu otlatan çoban ile bilgisayarının başında dünyaya meydan okuyan Türk gencinin umudu ve güvencesi olduğunu söyledi.

            Partilerinin ayrıştıran, kutuplaştıran ve bölen olmadığını belirten Uysal, doğusundan batısına tüm Türkiye'yi birleştirdiklerini ifade etti.

            Demokrat Parti'nin ülke yönetimini asker ve sivil vesayetinden kurtarıp millet idaresine teslim eden parti olduğunu dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

            "Demokrat Parti, Allah katında da kul önünde de en şereflinin, hizmet edenler olduğunu bilen, hizmet yoluna kefenleriyle çıkanlarındır. Miting meydanlarında değil dar ağacının altında kefen giyenlerindir Demokrat Parti. Demokrat Parti adaletin ta kendisidir. Hukuku lime lime edenlerin değil hesap vermekten kaçmayanlarındır bu parti."

            Milletin büyük sınavdan geçtiğini, Demokrat Partililer olarak bu sınavda seslerini yükselteceklerini söyleyen Uysal, yaşananlar karşısında artık mızrağın çuvala sığmadığını ileri sürdü. Uysal, "Ayakkabı kutularına taşan, iddianamelere, fezlekelere sığmayan yolsuzluklar, hukuksuzluklar kimsenin kuşkusu olmasın milletimizin o pak, o temiz gönlüne de sinesine de sığmamaktadır" diye konuştu.

            Hükümetin dış politikasını da eleştiren Uysal, Türkiye'nin bölgesinde yalnızlaştığı iddiasında bulundu.

            Gültekin Uysal yeniden genel başkanlığa seçildi

            Demokrat Partinin (DP) 11. Olağan Kongresi'nde 783 delegenin 753'ünün oyunu alan Gültekin Uysal, yeniden genel başkanlığa seçildi.

            Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kongrede, Gültekin Uysal, genel başkanlık için tek aday oldu.

            Kongrede, genel başkanlığın yanı sıra 60 kişilik Genel İdare Kurulu, 70 kişilik Merkez Karar Kurulu ve 21 kişilik Yüksek Haysiyet Divanını belirlemek için de oylama yapıldı.

            Oy kullanan 783 delegenin 753'ünün oyunu alan Uysal, yeniden genel başkanlığa seçildi. Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı da belirlendi.

KONGREDEN

NOTLAR

            Kongrede, ANAP'ın eski Genel Başkanı Salih Uzun, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Nahit Menteşe, Nurhan Tekinel ve Hamdi Üçpınarlar ile ANAP ve Doğru Yol Partisinden (DYP) milletvekilliği yapmış isimler yer aldı.

            Ankara Milletvekili Levent Gök ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da CHP'yi temsilen kongreye katıldı.

            Eski Başbakan ve DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in gönderdiği telgraf salondan yoğun alkış alırken, bir süre "Başbakan Çiller" sloganları atıldı.

            Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de kongreye telgraf gönderen isimler arasında yer aldı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Yıldız'ın da katıldığı kongreye, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay telgraf ve çelenk gönderdi.

İL BAŞKANLARINDAN GENEL BAŞKAN UYSAL’A TAM DESTEK

            Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal, 11. Olağan Büyük Kongre için Ankara’ya gelen delegelere ve belediye başkan adaylarına Genel Merkez Turgut Özal salonunda verdiği tanışma kokteylinde bir araya geldi.

            30 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler öncesinde yapılan 11. Olağan büyük kongre’ye katılacak delegeler ve belediye başkan adayları günler öncesinden Ankara’ya geldi..

            Genel Başkan Gültekin Uysal’la bölge bölge görüşen il başkanları ve belediye başkan adayları seçim stratejisi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

            Başka partilerden istifa ederek Demokrat Parti çatısı altında yeniden buluşan belediye başkan adayları olağan kongreden günler öncesi genel merkeze gelerek muhteşem kalabalıklar oluşturdu.. Genel Başkan Yardımcılarının odaları partililerle doldu doldu boşaldı..

            Genel Başkan Gültekin Uysal bu muteşem kalabalığa kongreden bir gün önce akşam Turgut Özal Kültür Merkezi’nde bir tanışma kokteyli verdi.

            Genel Merkez’in tüm katlarını dolduran kalabalık, Genel Başkan Uysal’ın aralarına katılmasıyla büyük bir coşku yaşadı. “Başbakan Uysal” sloganlarının atıldığı kokteylde Genel Başkan Uysal kokteyle katılanlarla tek tek tokalaştı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

            Kongreye katılan il başkanları da aynı gün bir deklarasyon yayınlayarak, kongrede yeniden aday olan Genel Başkan Gültekin Uysal’a destek vereceklerini kararlaştırdılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap