İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Müracaatları Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Müracaatları Başladı
Haberin Tarihi: 8.2.2014 09:44:00 - Okunma Sayısı:5246 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İyi Tarım Uygulamaları 2013 Yılı Destekleme Ödemesi Müracaatları 03.02.2014 Pazartesi günü başladı.

İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Müracaatları Başladı

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İyi Tarım Uygulamaları 2013 Yılı Destekleme Ödemesi Müracaatları 03.02.2014 Pazartesi günü başladı.

            Yapılan açıklamada başvuru yapan  Çiftçilerimizin, 03/02/2014 tarihinden itibaren 17/3/2014 günü mesai saati bitimine kadar İyi Tarım Uygulaması Destekleme başvuru dilekçesi ile ÇKS’ye kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya şöyle:

            “*- İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliğine göre bireysel veya grup halinde meyve  sebze ürünlerinde veya örtü altında İyi tarım Uygulamaları yapan,

            *- Yetkilendirilmiş kuruluşlarca 2013 yılında düzenlenmiş İyi tarım Uygulamaları sertifikasına sahip olan,

            *- Çiftçi Kayıt Sisteminde 2013 üretim sezonunda kayıtlı olan,

            *- Örtü altında İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerden Örtü altı Kayıt Sistemine (ÖKS) kayıtlı olan,

            *- İyi Tarım Uygulamaları Destekleme tebliğinde belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan  Çiftçilerimizin, 03/02/2014 tarihinden itibaren 17/3/2014 günü mesai saati bitimine kadar Ek-4’e uygun İyi Tarım Uygulaması Destekleme başvuru dilekçesi ile ÇKS’ye kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

            Çiftçilerimiz başvuru dilekçesi ekinde, 01/01/2013 ile 31/12/2013 tarihleri arasında düzenlenen ve 2013 yılında geçerli olan İTU sertifikası ile birlikte Ek-5’e uygun olarak yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenmiş İTU sertifika ekini ibraz etmek zorundadırlar.

            2013 yılında düzenlenmeyen veya önceki yıllarda düzenlenmekle birlikte geçerliliği 2013 yılında da devam eden İyi Tarım Ürün Sertifikaları ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

            Örtü altı için İyi Tarım Uygulamaları desteği başvurusunda bulunan çiftçiler, ayrıca il/ilçe müdürlüklerinin ilgili birimlerinden alacakları Ek-6’ya uygun olarak hazırlanan Örtü altı Kayıt Sistemi Belgesini başvuru dosyasında ibraz etmelidirler.

            Ödeme miktarı

            2013/22 nolu Uygulama Tebliğindeki müracaat şartlarını taşıyan çiftçilere; meyve sebze üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 25 TL.’dir.

            Bu Tebliğin 5 inci maddesinde belirtilen çiftçilere, örtü altı üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 100 TL’dir.

            Bu destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacaklardır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap