Recep Özel: "Doğalgazın Eğirdir'e gelmesi şart."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Recep Özel: "Doğalgazın Eğirdir'e gelmesi şart."
Haberin Tarihi: 22.11.2018 17:06:51 - Okunma Sayısı:14435 defa okundu.

Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, Eğirdir Belediye Basın Bürosu çalışanları Gazeteci Selçuk Tokgöz ve Emrah Çelik, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'i, bugün TBMM'deki odasında ziyaret ettiler.

Recep Özel: "Doğalgazın Eğirdir'e gelmesi şart."

Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, Eğirdir Belediye Basın Bürosu çalışanları Gazeteci Selçuk Tokgöz ve Emrah Çelik, Ak Parti Isparta Milletvekili, Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Temsilcisi ve Ak Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel'i, bugün TBMM'deki odasında ziyaret ettiler.

Basın mensupları, Milletvekili Recep Özel'le Eğirdir'e doğalgazın gelmesi ve Ada Yolunun ıslah edilmesi gibi konuları görüştüler.

Eğirdir'e doğalgazın ne zaman geleceğini soran gazetecilere cevap veren Özel "Isparta'da Gönen'e ve Yalvaç'a verildi, Keçiborlu'ya verildi. İnşallah Atabey'e de önümüzdeki yıl başlayacak. Geçen Torosgaz'ın yönetim kurulu başkanı ile görüşmemizde, doğalgazın Eğirdir'e götürülme konusunda onların da bir iradeleri var. Ama Botaş'la konuşmamız gerekiyor. Çünkü boru hattını Botaş çekiyor. Botaş'la da inşallah görüşüp; temiz su kaynağı olan Eğirdir Gölünün zarar görmemesi, kirlenmemesi anlamında, Gölü koruma, Dağ Komando Okulu, Eğirdir'in turistik yapısı konuları da birlikte değerlendirilerek Botaş'ı da ikna edebiliriz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Eğirdir Gölü'nün kirlenmemesi için doğalgazın Eğirdir'e gelmesinin elzem olduğunu vurgulayan Özel, Eğirdir'e doğalgazı getirme konusunda 2019 yılı içerisinde somut bir adım atılacağını da sözlerine ekledi.

Özel, geçmiş yıllarda Eğirdir'e doğalgaz gelmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatarak " Geçmişte Eğirdir'e imkan gelmişti. O imkanı kullanamadı Eğirdir. Yalvaç kullanmıştı, bu sene de doğalgaza kavuştu. O tarihte elimize geçen fırsatı kullanabilseydik Şimdi Eğirdir'de doğalgazı kullanıyor olacaktı. Hatta o zamanlar Eğirdir'le birlikte inanç turizmi Barla'yı da düşünelim demişlerdi. İnşallah önümüzdeki yıl, belediye de bizden olursa, bu işi daha da hızlandırırız. Çünkü Belediye bizden olmadı mı bu işler biraz ağır aksak yürüyor." dedi.

Ada yolu için "Turizm Yolu" yapılması  konusunda çalışmalar olduğunu belirten Özel " Kaymakam Bey Ada yolu ile ilgili, Turizm Yolu yapılması noktasında bir proje yapmıştı. Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2019 yılı içerisinde buranın ödeneğinin çıkacağını da belirtelim." ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.10.2020 22:36:14
    Belediyede Ak partiyi seçtik ama ortada hiçbir çalışma ve anlaşma yok!
Yorum Yap