Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 19.2.2014 17:23:00 - Okunma Sayısı:3582 defa okundu.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili siyasi parti temsilcilerine yönelik "30 MART 2014 MAHALLİ İDARELER İLE MAHALLE MUHTARLIKLARI VE İHTİYAR HEYETLERİ SEÇİM GÜVENLİĞİ" toplantısı düzenledi.

Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

 

            30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili siyasi parti temsilcilerine yönelik “30 MART 2014 MAHALLİ İDARELER İLE MAHALLE MUHTARLIKLARI VE İHTİYAR HEYETLERİ SEÇİM GÜVENLİĞİ” toplantısı düzenledi.

            Toplantıya; Kaymakam Yalçın Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, Demokrat Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer, MHP Sarıidris Belediye Başkan Adayı Ramazan Pala, CHP Sarıidris Belediye Başkan Adayı Hüseyin Pala, DP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Halil İbrahim Uysal, CHP İlçe Teşkilat Başkanı Fatih Akalın, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Tahir Armağan, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Murat Dikmen, AKP İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Adil Özdemir, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, emniyet personeli ve basın mensupları katıldılar.

            Ak Parti Belediye Başkan Adayı Veli Gök ile İlçe Teşkilat Başkanı Hasan Dinçer’in, Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısı için Ankara’ya gittiklerinden dolayı Eğirdir’deki toplantıya katılamadıkları öğrenlidi.

            Vergi dairesi üzerinde bulunan belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, slayt eşliğinde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararları ve yasakları hakkında bilgiler verdi.

            Orakoğlu, toplantıya katılanları slayt eşliğinde bilgilendirdikten sonra da konuşmalarını sürdürdü.     Orakoğlu özetle şunları söyledi: “Seçim yasaklarına uyulması konusunda biz elimizden geleni yapacağız. Eğirdir’de huzurlu bir seçim olmasını diliyoruz.  Seçim bürolarına irtibat görevlisi vereceğiz. Aşırı derecede muhtar adayı var. Özellikle elektrik direklerine, trafolara, duraklara afiş, broşür asıyorlar buralara asmak kesinlikle yasaktır. Biz gerekenleri yapıyoruz. Şimdiye kadar belediye başkan adaylarımızla bir sorun yaşamadık. Adaylarımıza ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Seçim arabalarınızın hastane, okul ve huzurevi  önlerinden geçerken ses sistemine (Müzik) dikkat edilmesini istiyoruz. Seçim arabalarınızı muhafazalı bir yere park etmenizi istiyoruz. Seçimlerde konuların şahsileştirilmemesini istiyoruz. Seçim süresince kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. Yapılacak olan seçimlerde Eğirdir’in Isparta ve Türkiye’ye örnek bir ilçe olmasını diliyoruz” dedi.

            Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise: “Eğirdir yeni bir seçime daha hazırlanıyor. Güzel ve centilmence bir seçim süreci yaşayacağımıza inanıyorum. Eğirdir’de bu potansiyel var. Bütün eksikliklerimizin giderilmesi için kurumlarımız tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Bir sorununuz olduğunda bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bütün adaylarımıza ve ilçe teşkilatlarına başarılar diliyorum” dedi.

            Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler kısmına geçildi.

            Burada söz alan CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, Eğirdir’lilerin konvoy yapılması konusunda rahatsız olduklarını ve mazot fiyatlarının çok yüksek olduğu gerekçesiyle konvoy yapılmaması görüşünü dile getirdi. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Kaya aynı fikirde olduklarını, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer ise alınacak olan kararın destekçisi olacağını dile getirdi.

DP ve AKP Konvoy Yapılsın…

            DP Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl ve Ak Parti Eğirdir ilçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Adil Özdemir CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan’ın konvoy yapılmaması konusuna hemfikir olmadılar.

5 Liralık Mazotun 3,5 Lirası Devlete Gidiyor…

            DP Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl “Ne kadar yasak konulursa konulsun bu yasaklara uyulmuyor. Çünkü bu seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Seçmenlerimiz bu seçimlerde bir festival havası yaşıyorlar. Hatta bizlere konvoylar ne zaman başlayacak diye soruyorlar. 5 liralık mazotun 3,5 lirası zaten devlete gidiyor. O yüzden petrole bahane bulmaya gerek yok. Yasak olmayan bir şey neden yasak olsun ki. Şimdiye kadar hiç kimsenin burnu kanamadı. Bu seçimler 5 yılda bir yapılıyor. İnsanlar bunu bekliyorlar. Eğer YSK yasaklarsa o zaman buna uyulur” dedi.

            Eğirdir ilçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Adil Özdemir ise parti olarak bir karar alındığını konvoyun yapılacağını dile getirdi.

            Toplantıda son olarak Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak söz aldı.

            Boztoprak, iki istekde bulundu. Bunlardan bir tanesi 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin ilçemiz okullarında yapılacağını, okullardaki eşyalara zarar verilmemesi gerektiğini, ikinci olarak ise geçen yıl ilki yapılan “23 Nisan Ulusalararası Çocuk Festivali”nin bu yıl da yapılıp geleneksel hale getirilmesini ve belediye başkan adaylarından sponsor ve destek sözünü istedi.

            Boztoprak’ın bu isteğine bütün adaylar “destek” sözü verdiler.

            Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap