ETUDOSD Üyeleri Durmuş Uçgun ve Mehmet Sezgin'e Dağcılardan Teşekkür

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Üyeleri Durmuş Uçgun ve Mehmet Sezgin'e Dağcılardan Teşekkür
Haberin Tarihi: 14.3.2014 10:31:00 - Okunma Sayısı:2462 defa okundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF), Isparta Davraz Dağı'nda düzenlediği Kış Dağcılık Eğitimi'nde İzmir'deki değişik dağcı kulüp üyesi dağcılar buluştu.

ETUDOSD Üyeleri Durmuş Uçgun ve Mehmet Sezgin’e Dağcılardan Teşekkür

 

            Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF), Isparta Davraz Dağı'nda düzenlediği Kış Dağcılık Eğitimi'nde İzmir'deki değişik dağcı kulüp üyesi dağcılar buluştu. TDF ve Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü üyesi Durmuş Uçgun’un kamp müdürlüğü, Mehmet Sezgin’in de eğitmen olarak görev yaptığı  Kış Dağcılık eğitimine İzmir bölgesinden; İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (DEDAK), İzmir Dağcılık ve Doğa sporları İhtisas Kulübü (İDADİK), Doğa Dağcılık Kulübü, Doruk Dağcılık ve Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar katıldı.

            Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF), Isparta Davraz Dağı'nda 02 Mart-07 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlediği, Kış Dağcılık Eğitimi ile ilgili bilgi veren Efe Dağcılık üyesi Dr. Nuri Zeyrek şunları söyledi: "Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF), Isparta Davraz Dağı'nda düzenlediği Kış Gelişim Eğitimi'ne İzmir bölgesinden katıldık. İzmir'den değişik kulüp üyesi dağcı dostlarımızla 2000 rakımda kamp kurduk. Ağır kış şartlarında kar mağarası. Kar çukuru, kar oyuğu, kar mezarı, karda, buzda yürüyüş teknikleri, ip birliğinde tırmanış, düşme, durma teknikleri, kış şartlarında emniyet sistemleri ve barınma konularında eğitim aldık. İlk 2 gün şartlar çok ağırdı. Sulu kar tipi ve bol kar ile mücadele edildi. Çadırlarımız kar altında kaldı. Kış gelişim eğitimimiz ağır hava şartlarında yaşayarak öğrendik. Kazma, tutmalık çalışmaları sırasında olağanüstü bir durum karşısında karda en kısa sürede barınma yeri oluşturmayı da öğrendik. Ağır kış şartlarında almış olduğumuz Kış Gelişim Eğitimi çok faydalı geçti. Bu eğitimi düzenleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ye, Kamp Müdürümüz; Durmuş Uçkun'a, eğitmenimiz; Mehmet Sezgin'e ve faaliyetlerimizde bizleri destekleyen Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Bekir Keskin'e çok teşekkür ediyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap