EĞİRDİR GÖLÜ'NDE AV YASAĞI BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ'NDE AV YASAĞI BAŞLADI
Haberin Tarihi: 17.3.2014 09:48:00 - Okunma Sayısı:4757 defa okundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından iç sulardaki balık neslini korumak amacıyla her yıl 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan su ürünleri avlanma yasağı başladı.

EĞİRDİR GÖLÜ’NDE AV YASAĞI BAŞLADI

 

            Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından iç sulardaki balık neslini korumak amacıyla her yıl 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan su ürünleri avlanma yasağı başladı.

            Yasak nedeniyle bölgemizde faaliyet gösteren balıkçılar Eğirdir Gölü’nde 3 ay süreyle avlanma yapamayacak. Amatör avcılar da söz konusu dönemde göl kıyılarına olta atamayacak.

            Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut şunları dile getirdi:

            “15 Mart 2014 tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başlamıştır.

            Buna göre, ilgili Tebliğin;

            1-) 35/b maddesi gereği İlimiz sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır.

            2-) 35/3 maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (Gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

            3-) 47/6 maddesi gereği tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur.

            4-) 3/2 numaralı Tebliğin 13/13 maddesi (ç) bendi gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Hükmü gereğince ilimiz sınırlarında ki avlak sahalarında Av Yasakları dönemi boyunca amatör balık avcılığı yasaktır.

            Bu dönem, balıkların yumurta bırakma dönemi olduğu için yasaklar ve kontroller sürdürülebilir avcılık, su altı canlılarının popülasyonlarının artırılması bakımından çok önemlidir.”

            Kontrollerin azami ölçüde yapılacağının dile getiren Turgut, “Müdürlük olarak buna çok önem veriyoruz. Balıkçılarımızın mağdur duruma düşmemeleri için yasalara uymalarını ve bereketli bir üretim yılı geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap