ŞENGÖL:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞENGÖL:
Haberin Tarihi: 21.3.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:4580 defa okundu.

Demokrat Parti (DP) Eğirdir Belediye Başkan adayı Ömer Şengöl, yaklaşan seçimler öncesi gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ŞENGÖL: “SLOGANIMIZ; İŞİMİZ EĞİRDİR, GÜCÜMÜZ EĞİRDİR...”

 

            Demokrat Parti (DP) Eğirdir Belediye Başkan adayı Ömer Şengöl, yaklaşan seçimler öncesi gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eğirdir’in çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını söyleyen Ömer Şengöl: “Bildiğiniz üzere 3 dönem Eğirdir Belediye Başkanlığı görevini ifa ettim. Belediye hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu bilincinden hareketle tecrübe ve gençliğin kaynaştığı meclis üyesi adayı arkadaşlarım ile beraber, inançla ve başarma azmiyle çalışacağız. Bunca yıllık tecrübe ve bilgi birikiminin çalışmalarıma bir temel teşkil ettiğini ve her türlü hizmetin üstesinden geleceğimi sizlerin takdirine bırakıyorum.

            Değişen Türkiye’de çağın gerisinde kalmamak için mevcut potansiyeli değerlendirerek Eğirdir’imize hizmet etmeyi taahhüt ediyorum.

            Halkımızın, mutlu insanların yaşadığı, çağdaş Eğirdir’i yaratacak değerli oylarına talibim” diye konuştu.

            Şengöl, Eğirdir için hazırladıkları projeleri şöyle sıraladı:

            İller bankasında su ve kanalizasyondan doğan borçlar ödenmiş olup; Suyun maliyetinde yalnız Enerji bedeli ve işçilik kalmış olup; 1 NİSAN 2014 tarihinden itibaren konutlarda tüketilen suyun bedeli kademe gözetmeksizin BEŞ YIL MÜDDETLE 1 TL OLACAKTIR. Ayrıca içme suyu ARITILARAK halkımıza ulaştırılacaktır.

            İlçemize DOĞALGAZIN ULAŞTIRILMASI için gerekli çalışmalar desteklenecek ve yatırılması istenilen peşin ödeme sayısı dikkate alınmaksızın halkımızın mağduriyeti giderilecektir.

            Merkez çarşı içi ve eski kurulmuş mahallelerimizde şehrimizin yeniden yapılandırılması için gerekli olan (KENTSEL DÖNÜŞÜM) uygulanarak İŞ YERLERİ, KONUTLAR, SOSYAL, SPORTİF, TURİSTİK TESİSLERİN yapımları sağlanacak. Bu alana hizmet edecek kapalı otopark, modern ofis yapısı tesis edilecektir.  Bu uygulamalar yapılırken mevcut TARİHİ DOKU dikkate alınacak ve ASLA hiç bir tarihi verinin kaybının olmamasına dikkat edilecektir.

            Bu alanlarda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tarihi yapı olarak tapu kayıtları tescillenen yapılar, mülkiyet sahiplerinin de onayı alınarak, aslına uygun olarak restore ettirilecek ve bu yolla şehrimizin tarihi dokusu korunacaktır.

            Kale önünde mevcut NAKLİYE AMBARLARI, BALIKÇILAR ve diğer işyerlerinin bulunduğu alanda BODRUM KATA OTOPARK, ZEMİN KAT günümüzün çağdaş ve modern mimarisi ile tasarlanmış iş yerleri yapılacaktır. İş yerleri mevcut kiracılarımıza tahsis edilecektir.

            Halı saha yanında bulunan alanda; modern mimari elemanlar kullanılarak yarı açık alanlar tasarlanarak hijyenik ortamda gıda satışları, günlük kullanım alanları gibi farklı kullanımları destekleyen birimler oluşturulacaktır.

            TARİHİ EĞİRDİR KALESİ’nin restorasyon projesi uygulanacaktır. Işıklandırma projeleri ile kentimize dahil edilecek KALEMİZ Eğirdir’imizin incisi olacaktır.

Kale arkası için KORUMA İMAR PLANI hazırlatılarak atıl vaziyetteki bir çok geleneksel mimarimize ait olan yapılarımız canlandırılacaktır. Kale Mahallesi Eğirdir tarihini yansıtan en önemli nokta haline gelecektir.

            Yazla Balıkçı barınağı düzenlenerek MODERN hale getirilecektir.

            İlçemiz imar hudutundaki tüm YOLLARIN eksiklikleri giderilerek PARKE taşları döşenecektir.

            Kale burnu – Can Ada, Can Ada – Yeşil Ada arasındaki yol kaldırılacak Eğirdir’imizin sembolü olacak iki adet KÖPRÜ yaptırılacaktır.

            Yeşil Ada’da Koruma İmar Planına uygun RUHSATLAR verilecektir.

            Yeşilada Balıkçı barınağının onarımı yapılarak IŞIKLANDIRILACAKTIR.

            İmaret mahallesi sonundaki konutların DAĞ YAMACINA İSTİNAT DUVARLARIN YAPIMINA devam edilecektir. TERASLAMA yapılarak AĞAÇLANDIRILACAK ve bu alan da kentlinin kullanımına açılacaktır.

            Söz konusu alandaki Kooperatiflere ait binaların TAPULARI ve İSKAN RUHSATLARI verilecektir.

            Otogar-köprübaşı arası göl tarafında YAYA KALDIRIMLARI bitirilecek, BİSİKLET YOLU yapılacak ve Engelli vatandaşlarımızın kullanımı için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Göle bakan şevler ve tüm sahada YEŞİL ALAN uygulaması içerisinde OTURMA ve DİNLENME üniteleri sağlanacaktır.

            KERVANSARAY HANI koruma projeleri yaptırılarak kültür ve eğitim hizmetlerinde kullanımı sağlanacaktır.

            Akpınar yol ayrımı-köprübaşı arası YEŞİL KUŞAK haline getirilecektir.

            Akpınar yolu ayrımı Guluk Hüseyin evi arası dağ tarafı TAŞ DUVARLA tahkim edilecektir.

            Sekibağ, Menderes, Yeni Mahalledeki PARK ve BAHÇELERE sulama tesisatları yapılarak gerçek anlamda YEŞİL ALAN haline getirilecek. Uygun alanlar dinlenme yerleri ve çocuk oyun alanları ile desteklenecektir.

            Üniversite evleri önünde bulunan alanda CAMİ ve SOSYAL TESİS yapılacaktır.

            Köprü başında yapımı sürdürülen HALİL ÜSTÜN PARKI içinde konumlandırılacak “ELMA EVİ” ile elma ürünleri satışı yapılacaktır. Böylece EĞİRDİR ELMASININ yerinde, değerine uygun bir şekilde yoldan geçen her vatandaşa tanıtımı yapılacaktır.

Elmamızın standardı tespit edilerek PAZARLAMA ve NAKLİYE işini yapacak BİRLİK oluşturulması sağlanacak ve kurumsallaşmaya gidilecektir.

            Köprübaşı-Kemer Köprü arası tüm eksiklikler tamamlanarak gerçek yaşam alanı meydana getirilecektir. Bu bölgede;

            ”AÇIK ALAN, DÜĞÜN TESİSLERİ, MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ, ÇOCUK ALANLARI, PİKNİK TESİSİ, KOŞU PİSTİ, FİTNESS TESİSİ, SPOR ALANLARI SU SPORLARI TESİSİ, OLTA BALIKÇILIĞI TESİSİ, AKVARYUM, PLAJ TESİSLERİ, SPORCULAR İÇİN KAMP MERKEZİ” yapılacaktır.

Soğuk hava tesisi çevresinde düzenleme yapılarak her türlü ihtiyacı karşılayacak, kamyon garajı, iş yerleri yapımı ve Banka şubesi açılması için gerekli alt yapı sağlanacaktır.

            Köprübaşında bulunan Belediye Tamirhanesi ve atölyeler civarı tanzim edilerek iş yerleri yapılacaktır.

            Bayboğan mevkiinde mevcut ESENTEPE kooperatifinin inşaatına devam edilecektir. Bu mevkiide Pınar Pazarı ve Taş tepe tipi sosyal konutların yapılması için Kooperatiflere ARSALAR tahsis edilip alt yapıları yapılarak KONUTLARIN YAPIMI sağlanacaktır.

            Altınkum ve İstasyon mahallelerimizin en üst yolu standart hale getirilip Kilitli PARKE döşenecek, YAYA KALDIRIMLARI yapılıp IŞIKLANDIRILARAK AĞAÇLANDIRILACAKTIR.

            Mevcut yolda ise yavaşlatılmış trafik uygulanarak yaya önceliği sağlanacak gerekli peyzaj düzenlemeleri yapılacaktır.

            Nafiz Yürekli arazisinin bitişiğinde bulunan PARK alanında açık alan (KIR DÜĞÜNÜ) düğün tesisleri ile piknik alanları yapılacaktır. Bu alanda gençlerimizin kullanımı için SPOR TESİSLERİ kurulacaktır.

            Devlet Demiryolları arazisinde bulunan Türkiye’nin en önemli öğretim kurumlarından destek alınarak koruma projesi yapılması sağlanacak. Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkacak projeler ile birlikte alanın bir bütün halde korunması sağlanarak kent belleğinin bir parçası EĞİRDİR’imize geri kazandırılacaktır.

            Altınkum Plajında plaj voleybolu, futbolu gibi şenlikler tertiplenecek.

            İstasyon Mahallesinde;

            -Pazar yeri yeniden düzenlenerek kente kazandırılacak.-

            -Ortaokul yapımı sağlanacak.

            -U virajında yol düzenlemesi ve işyeri yapımı sağlanacak.   

            Altınkum Mahallesinde;

            -Cami önündeki alan park haline getirilecek.

            -Su parkı yapımı, otoparklar ve atıl durumda kalan diğer alanlar düzenlenecektir.

            Hızırbey Cami arkası ve Hastane Önü yaya kaldırımlarının göl tarafında yürüyüş yolu üzerinde OTURMA ve PİKNİK üniteleri yapılarak, göl kenarında bulunan alan süs bitkileri ile peyzajı yapılacaktır. Ayrıca BİSİKLET YOLU tesis edilecek.

            Akpınar yolu ayrımından eski demircilere kadar olan alan TERASLANARAK AĞAÇLANDIRILACAK, istinat duvarları yapılacaktır.

            Oluklacı’ ya TELEFERİK kurulumu (Guluk evinden başlanacak şekilde) DAĞ EVİ yapımı sağlanacak Oluklacı günü daha çok etkinliklerle cazip hale getirilerek halkın katılımı sağlanacaktır. (Spor etkinlikleri, çeşitli yarışmalar, bölgesel ve ananevi etkinlikleri, kültürel etkinlikler)

            Dedegöl dağcılık şenlikleri bölgesel hale getirilerek sürekliliği sağlanacak, her türlü spor etkinlikleri desteklenecek ve düzenlenecektir. Bu etkinliklerin devamlılığı ve katılımın fazla olması için gençlik spor kulüpleri kurulacak.

            Göktaş, Baybuğan arasında YATILI ANADOLU LİSESİ, FEN LİSESİ, ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ, İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ yapımları içi gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu bölgede EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ kurulması için gerekli fiziki yapı yapılıp üniversite açılacaktır.

            Göktaş mahallemizde göl kıyısında mevcut plaj ihya edilecek, KANALİZASYON ŞEBEKESİ çözüme kavuşturulacak, MAHALLE YOLLARI düzenlenerek yağmur suyu kanalları yapılacaktır.

            Göktaş Mahallesi halkımızın en büyük sorunu olan TAPU SORUNUNUN sona erdirilmesi için, teknik ve hukuki alt yapı hazırlanarak vatandaşlarımız tapularına kavuşturulacaktır.

            Fidanlık köprüsünün ikinci kanal (Sulama Kanalı) üzerine standartlara uygun bir köprü yapılacak, mahalle arasındaki yolların eksik kalan bölümleri kilitli parke ile kaplanacaktır.

            Çaybaşı Mevkii’nde; meydan düzenlemesi ile birlikte iş yeri, halı saha, çocuk oyun alanı yapılacaktır.

            Pınar pazarında, KAPALI PAZAR YERİ, MEZBAHA, HAYVAN PAZARI alanı oluşturulacak. Okul yolu düzenlenerek KALDIRIM yapılacak.

            Isparta’ya aktarmasız ulaşım için MİNİBÜS SEFERLERİ saatleri ayarlanıp sefer sayısı arttırılacak.

Pınar Pazarı Kooperatifinin SOKAK AYDINLATMASI, DİRENAJ KANALI ve ÇEVRE düzenlemeleri yapılacaktır. Ayrıca ihtiyaca yönelik cami yapılacaktır. PINAR PAZARI KOOPERATİFİNİN TAPULARI VERİLECEKTİR.

            Mücevre mevkiindeki evlerin kanalizasyon sistemine bağlanması sağlanacaktır.

            Konnebucağı mahallesinde eksik olan KANALİZASYON ve su şebekesi tamamlanacaktır.

            Cami ve okulların periyodik olarak temizlenmesi ve bakımı için ekipler kurularak hijyenik temizlik sağlanacaktır.

            Sanayi çarşısında yeni İŞ YERLERİ yapımı sağlanacaktır (Kurulacak Kooperatif marifetiyle)

            Çocuk parkı sayısı arttırılarak mevcutları güncelleştirilecektir.

            Eski ÇÖPLÜK ALANI ağaçlandırılacaktır.

            Tarif edilen yeşil alanlar eskiden olduğu gibi bakımlı hale getirilecektir.

            Derya Restorant üzerinde BAYANLAR LOKALİ açılarak aynı yerde EL YAPIMI ve YÖRESEL ÜRÜNLERİN satışının yapılacağı bir mekan tahsis edilecektir.

            Şehrimizin tanıtımı için Halk Eğitim Merkezi, Okullar, Sportif kuruluşlar, Sivil toplum kuruluşları içinde çeşitli organizasyonlar yapılacaktır.

Çeşitli Eğirdir fotoğrafları ile giydirilmiş tanıtım OTOBÜSÜ tahsis edilerek sosyal, kültürel, sportif faaliyetler için kullanılacaktır.

            Şehrimizden toplanan çöpler kaynağında ayrıştırılarak, GERİ DÖNÜŞÜM  yolu ile çevreye sağlık, belediyemize gelir sağlanacaktır.

            Çevreye zararsız olan DOĞAL gübre üretimi ile  belediyemize gelir elde edilecektir. 

            Önceki dönemlerde kullanıma açtığımız Eğirdir Evi’ni tekrar açmamızın yanında etkin bir şekilde kullanılmasına öncülük edeceğiz.

            Halkımıza günümüzün en gerekli ihtiyaçlarından biri olan İnternet erişimi kablosuz olarak hizmete sokulacaktır.

            Oluşturduğumuz ekibimiz kendinden emin, alanlarında uzman bireylerden oluşmaktadır. Yukarıda belirtilen projelerimizin yapımı aşamasında ekibimiz ile birlikte,  hemşehrilerimiz başta olmak üzere Eğirdir’de bulunan sivil toplum örgütleri ve ilçemizde yaşayan öğrenci kardeşlerimizin düşüncelerini beyan edebilecekleri ortak bir platform (KENT MECLİSİ) oluşturulacak ve görüşleri alınacaktır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap