EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ OLUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ OLUŞTU
Haberin Tarihi: 8.4.2014 10:51:00 - Okunma Sayısı:2627 defa okundu.

Eğirdir'in kentsel değerlerine sahip çıkmak üzere bir grup Eğirdir sevdalısı, akademisyen - bilim insanı Eğirdir Kent İnisiyatifini oluşturdu.

EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ OLUŞTU

 

            Eğirdir’in kentsel değerlerine sahip çıkmak üzere bir grup Eğirdir sevdalısı, akademisyen - bilim insanı Eğirdir Kent İnisiyatifini oluşturdu. Eğirdir Kent İnisiyatifi, EĞİRDİR’de, kent yaşamı, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye katkı sunmak olan grup sivil toplumun günümüzdeki yadırganamayacak etkisi ile Eğirdir özelinde çalışmalar yapmak üzere kolları sıvadı.

            Oluşumun içinde yer alan hemşehrilerimiz “EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ; Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu, ilçenin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu ilkeleri yerine getirmeye katkı koymak amacıyla oluşturulan herkesin katılımına- görüşlerine açık bir oluşumdur.

         EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ;  Eğirdir’e ilişkin alınacak kararlarda yerel halkın da görüşüne kulak veren bir yönetim anlayışından yana olup,  oluşuma facebook üzerinde “Eğirdir Kent İnisiyatifi” ile ya da “egirdirkentinisiyatifi@gmail.com” yolu ile ulaşabilirsiniz.” şeklinde açıklama yaptılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap