Senirkent Ortayazı Köyü'nde Düve Dağıtımı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Senirkent Ortayazı Köyü'nde Düve Dağıtımı Yapıldı
Haberin Tarihi: 12.4.2014 09:57:00 - Okunma Sayısı:5583 defa okundu.

Isparta'nın Senirkent ilçesi Ortayazı Köyü'nde 31 Aileye 124 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

Senirkent Ortayazı Köyü’nde Düve Dağıtımı Yapıldı

 

Isparta’nın Senirkent ilçesi Ortayazı Köyü’nde 31 Aileye 124 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

 

            İlimiz Senirkent İlçesi S.S. Ortayazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında  uygulamakta olduğu Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi ile, her bir aileye 4'er baş olmak üzere 31 aileye toplam 124 baş Simental Irkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

            Senirkent İlçesi Ortayazı Köyü’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Senirkent Kaymakamı Mehmet SAYIN, Aksu Kaymakamı Lokman ÖNDER, Atabey Kaymakamı Ömer Faruk ÇELİK, Gönen Kaymakamı Adem USLU, Senirkent Belediye Başkanı Erol CİVELEK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, çok sayıda davetli ile köy halkı katıldı.

            Yetkililer Proje kapsamında; proje uygulayıcısı durumundaki 31 ortağın mevcut ahırlarında gerekli tadilatların ve kooperatif tüzel kişiliği için  de bir işletme binasının yapıldığını, 5 ton kapasiteli süt soğutma tankı, slaj makinesi, yem ezme makinesi, 31 adet seyyar süt sağım makinesi ve bir adet jeneratör alındığını bildirdiler.

            Proje için toplam 1.081.355,00 TL. kredi kullandırıldığını ifade eden yetkililer, bu tutarın proje faydalanıcısı olan ortaklar tarafından ilk iki yılı ödemesiz olmak üzere 5.813 TL. lik taksitler halinde sekiz yılda ve faizsiz olarak geri ödeneceğini dile getirdiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap