16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 19.4.2019 12:59:58 - Okunma Sayısı:3673 defa okundu.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, ilimize ‘Tarım Konseyi’ kazandırmak için Vali Ömer Seymenoğlu’ndan destek istedi. 

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, devlet gücü ile çiftçinin emeğini birleştirip korumak amacıyla Isparta’ya ‘Tarım Konseyi’ kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, bu konuda Vali Ömer Seymenoğlu’ndan destek istedi. 

Isparta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen ve her üç ayda bir geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen Isparta Ziraat Odaları İl Koordinasyon Yönetim Kurulu ve Oda Meclis toplantısı yapıldı.

Saat 14.00’de başlayan toplantıya; Vali Ömer Seymenoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’un yanı sıra Oda Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan ile diğer ilçelerdeki Oda başkanları ve yönetimleri katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk yaptı. Selçuk konuşmasında şunları söyledi; “Kurumumuz 1976 yılında kurulmuş olup halen çiftçilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Kurumumuzun başlıca görevleri, çiftçi kayıtlarını tutmak, çiftçilikle ilgili bilgi ve belgeleri düzenlemek, her türlü tarımsal desteklere ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri çiftçilere ve ilgili kuruluşlara vermek. 

Çiftçilerin tarımsal girdilerini teminen her türlü faaliyette bulunmak, fuar, sergi düzenlemek ve katılmak, müsabakalar düzenlemek. Kamu ve özel kurum, kuruluşlara faaliyet konuları ile ilgili önerilerde bulunmak, işbirliği yapmak; ticaret ve sanayi odalarına, borsa, hâl ve mezbahalara, umumî sergilere biçerdöver kontrolleri için oluşturulacak komisyonlara ve gerekli gördüğü diğer yerlere temsilci göndermek.

Tarımın gelişmesi için gerekli gördüğü mevzuat değişikliklerinin yapılabilmesi veya yeni mevzuat oluşturulması hususunda Birliğe önerilerde bulunmak. Tarım ve kırsal kesimin kalkınması için her türlü eğitim, yayım ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, katkı ve önerilerde bulunmaktır. 

İlçelerde bulunan başkan arkadaşlarımla birlikte bu görevleri yerine getirmeye çalıştık ve çalışmaktayız. Her ay ilçelerimizde koordinasyon kurulu toplantısı yapıp bilgi alışverişinde bulunmakta ve çiftçilerimizin sıkıntılarına çözüm aramaktayız. Bugün de burada bu vesileyle toplandık. Devlet gücümüz ile çiftçimizin emeğini birleştirip korumak için ilimize Tarım Konseyi kazandırmak adına bir çalışma yapmış bulunmaktayız. Bu konuda size takdim edeceğimiz dosyayı sizlerin de verdiği destekle ilimiz tarımını daha iyi noktaya getirmeyi hedeflemekteyiz. Kurumumuza ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim saygılarımı sunarım” dedi. 

Vali Ömer Seymenoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, tarım ve çiftçilerin bir ülke için olmazsa olmaz unsurlardan olduğunu belirterek; “Çünkü, şehirde yaşayanların yiyip içtikleri sebze ve meyveleri köylerde, kasabalarda, kentlerde çiftçilerimiz üretmekte ve halkın ihtiyacına sunarak büyük bir emek vermektedirler. Tarım Konseyi önemli bir konu. Valilik olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap