Eğirdir'de 38'nci Turizm Haftası Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 38'nci Turizm Haftası Kutlandı
Haberin Tarihi: 18.4.2014 10:29:00 - Okunma Sayısı:1655 defa okundu.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın 38. yılı ilçemizde de muhteşem bir organizasyonla kutlandı.

Eğirdir’de 38’nci Turizm Haftası Kutlandı 

 

            Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın 38. yılı  ilçemizde de muhteşem bir organizasyonla kutlandı.

            Turizm haftası 17 Nisan 2014 Perşembe günü ilçemiz okullarından Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu program dahilinde kutlandı ve oldukça eğlenceli geçti. 

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda Okul Müdürü Yusuf Kılınç bir açılış konuşması yaptı.

            Kılınç şunları dile getirdi: “Turizm haftası dolayısıyla okulumuz tarafından hazırlanan etkinliğimize hoşgeldiniz. Ülkemizde turizm sektörü hızla büyüyen, ülke ekonomisindeki ağırlığını her geçen gün artıran ve istihdama en büyük katkıda bulunan bir sektördür. Turizm sektörü büyüdükçe, işletme sayıları arttıkça okullarımızın değeri her geçen gün artmaktadır.

            Okul idareci ve öğretmenler olarak en büyük amacımız, her geçen gün gelişen ve büyüyen bu sektöre; alanında yetişmiş, donanımlı, yeri ve zamanı geldiğinde sektörde söz sahibi olacak insanları yetiştirmektir.

            Ülkemiz tarihi varlıkları ile doğudan batıya bir Açıkhava müzesi, doğal zenginlikleri ile de adeta bir cennettir. Bu güzellikleri görmeye ve yaşamaya bütün dünyadaki insanların hakkı vardır. Bu bağlamda 2013 yılında ülkemizi 34 milyon 910 bin  turist ziyaret etmiştir. 2023 hedefi ise 50 milyon kişidir. Bize düşen görev ülkemize gelen turistlere en güzel şekilde davranmak, onlara en iyi hizmeti vermek, insanlarımızın misafirperverliği karşısında onları hayran bırakmaktır.

            Biz okul olarak ezbere değil, turizm sektörünün beklentileri doğrultusunda, sektörle işbirliği yaparak, onların isteklerini dikkate alarak eğitimlerimizi veriyoruz.

            Bu sayede öğrencilerimiz yetişmiş birer insan olarak mezun olduklarında beklemeden işbaşı yapabilmekte, işsizlik problemi yaşamamaktadırlar" dedi.

            Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise; “Turizm insanoğlunun merak duygusundan doğmuştur. Turizm için hep bacasız sanayi diyoruz. Turizmin gelişmesi için üç temel kural var. Altyapı, Eğitim ve Tanıtım. Bu üçü beraber yürümezse gelecek  nesillere bir şeyler bırakamayız. Burada herkese görevler düşüyor. Turizm ayıp mal gibi olmamalı. Özellikle dışarıdan gelen misafirlere daha iyi davranmalıyız. Adamına göre muamele yapılmamalı. Ama maalesef hep aynı şeyleri duyuyoruz ve üzülüyoruz.

            Turizmin Eğirdir’de gün geçtikçe gelişeceğini düşünüyorum. Bu okulumuzun, otelimizin Eğirdir turizmine büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum. Herkesin Turizm haftasını kutluyorum” dedi.

            Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Turizm Pastası”nı birlikte kestiler.

            38. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde okul öğretmenleri ve öğrencilerinin birlikte hazırlamış oldukları “Şiir Dinletisi”, Kız Gösteri Grubu Roman Dansı, “Fotoğraflarla Türkiye” isimli slayt gösterisi, “Komedi Dans Üçlüsü”, “Türkülerle Folklör Gösterisi”, Turizm Vokal Grubu’nun etkinlikleri izlenildi.

            Programda çekilişler yapıldı.  Turizm Haftası Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu yemek ikramı ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap