Eğirdir'de Tiyatro ve Çocuk Şenliği düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Tiyatro ve Çocuk Şenliği düzenlendi
Haberin Tarihi: 25.4.2019 18:10:15 - Okunma Sayısı:1810 defa okundu.

Çocuklar hem öğrendiler, hem eğlendiler

Eğirdir'de Tiyatro ve Çocuk Şenliği düzenlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Eğirdir İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Eğirdir Huzurevi işbirliğiyle hazırlanan ve ana teması çocuk istismarı hususunda çocuklu bilinçlendirmek olan "Eğirdir Çocuk Şenliği" 25 Nisan 2019 günü saat: 14.00-17.00 aralığında MAREM’de gerçekleştirildi. Şenliğe Eğirdir ilçe merkezinde hizmet veren Bağlar İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nda 4.sınıf öğrencileri ve Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri aktif katılım gösterdi. Ayrıca Eğirdir Huzurevi’nde kalmakta olan yaşlılarımız, şenliğin onur konuğu olarak etkinliklerde yer aldılar.

Şenliğin, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) Konferans Salonunda gerçekleştirilen kısmı İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşu ve ardından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Öğr. Gör. Muammer Salim öncelikle şenlik fikrinin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi verdi. Çocukların her türlü riske karşı korunması amacıyla hareket ettiklerini beyan eden Salim, özetle, cinsel istismar vakalarına karşı çocukların bilinçlendirilmesinin öneminden bahsettiği konuşmasında şunları söyledi: "Değerli misafirler, öncelikle bu organizasyonun ortaya çıkış süreci hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek isterim.

2018 yılının Ekim ayında ilk toplantısını yapan İlçemiz Çocuk Koordinasyon Kurulunda psiko-sosyal açıdan her türlü riske karşı savunmasız konumda bulunan çocuklara yönelik nelerin yapılabileceği değerlendirilirken, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak, üniversite gençliğinin küçük kardeşlerine abilik-ablalık vazifesini yerine getirmeye hazır olduğunu kurul üyelerine ilettik. Çocukların özellikle istismar konusunda bilinçlendirilmesi hususunda didaktik bir tiyatro oyunuyla üniversite gençliğinin sosyal sorumluluğunu yerine getirebileceğini dile getirdik. Önerimiz ilçemiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Hanım ve diğer kurul üyelerince uygun görüldü. Yurt dışında yayınlanmış olan bir animasyonu, tiyatroya uyarlayarak hazırlıklarımıza başladık, ve bugün karşınızdayız. Amacımız, ilkokul çocuklarının başta cinsel istismar olmak üzere her türlü ihmal ve istismar konusu hakkında bilinçli bireyler olarak yetişebilmelerine katkı sunmaktır.

Değerli katılımcılar, çocukluk, insanoğlunun hayatında son derece önemli bir dönemi içermektedir. Çocukluğun insanın anavatanı olduğu sosyal bilimlerin ortak vurgusudur. Bu vurgu şu anlama gelmektedir: çocukluk dönemini ruhen ve bedenen sağlıklı bir biçimde yaşayan çocuklar, büyük olasılıkla yetişkinlik döneminde de huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmektedir. Çocukluk dönemini türlü badirelerle geçiren, ihmal ve istismar davranışlarına maruz kalan çocuklar ise büyük olasılıkla yetişkinlik döneminde bunaltıcı sorunlarla boğuşmak durumunda kalmaktadır.

Bugün karşınızda olduğumuz bu çalışma çocuk istismarını henüz ortaya çıkmadan, gerçekleşme olasılığını asgari seviyeye indirmeye dönük bir tür önleyici sosyal hizmet çalışmasıdır. Önleyici sosyal hizmet uygulamaları çocukların, çocukluklarını sağlıklı bir biçimde yaşayabilmelerini odağına almaktadır.

Değerli katılımcılar, Büyük ve güçlü Türkiye için, sadece bilim ve teknoloji alanında gelişmeler elde etmek yeterli değildir. Bilim ve teknikteki gelişmeleri ortaya koyacak ruhen ve bedenen sağlıklı bireyleri yetiştirmeye, dolayısıyla insanı odağına alan sosyal bilim yaklaşımlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz, bilimsel hassasiyete dayalı bu çalışmayla mutlu, huzurlu ve her açıdan sağlıklı çocuklar yetiştirilebilmesine bir nebze olsun katkı sunmak istediğimizi vurgulamak istiyorum."

 

 Daha sonra Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sahnelendirdiği “Dikkat Çocuk Var!” isimli didaktik (öğretici) tiyatro gösterisi sunuldu. “Hayır De” isimli şarkı ve kostüm şovun ardından etkinliğe MAREM bahçesinde devam edildi. Programın bu bölümünde palyaçolar çocuklara yönelik son derece heyecan yaratan bir gösteri sundu. Daha sonra üniversiteli gençler, ilkokul 4.sınıf öğrencilerinden oluşan çocuklar ve yaşlılar keyifle geleneksel çocuk oyunlarını oynadı. Etkinlik çocuk, gençler ve yaşlıların kumaşa el izi baskısı yaparak şenlik hatırasını meydana getirmeleri ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkanı Veli Gök'ü temsilen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erhan Savran, İl Genel Meclis Üyesi Sezgin Özdoğancı, Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Gök, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Türköz Altuğ, Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, Gölbelde Ltd. Şti. Müdürü Ömer Yılmaz, huzurevi sakinleri, öğrenciler ve üniversiteli gençler katıldı.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap