23 Nisan Eğirdir'de Dünya Çocuklarıyla Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 Nisan Eğirdir'de Dünya Çocuklarıyla Kutlandı
Haberin Tarihi: 24.4.2014 10:28:00 - Okunma Sayısı:2672 defa okundu.

Değişik Ülkelerden Gelen Çocuklar, Barış, Sevgi, Kardeşlik Mesajları Verdiler

 

23 Nisan Eğirdir’de Dünya Çocuklarıyla Kutlandı

 

Değişik  Ülkelerden Gelen Çocuklar, Barış, Sevgi, Kardeşlik Mesajları Verdiler

 

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94’ncü yılı ilçemizde düzenlenen büyük bir organizasyonla kutlandı.

            23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla, Eğirdir Belediye Başkanlığının sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen Eğirdir 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

            Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova olmak üzere toplam 6 ülkeden ilçemize gelen öğrenciler barış, sevgi ve kardeşlik mesajları verdiler.  

 

 

 

            2’nci Eğirdir  23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği dün saat 8:30’da Şok Market önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüşüyü ile başladı.

 

            Öğrenciler Çınaraltı meydanında kısa gösteriler yaptılar.

 

 

 

            Saat 9:30’da ülkelerini temsil etmek için seçilen ikişer öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Çelenk sunumunun ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylendi.

 

 

            2’nci Eğirdir 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği saat 10:00’da Hükümet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

            Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın yaptı.

            Aydın “Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçuluyuz” dedi.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın’ın konuşmalarının ardından sırayla sahne alan grupların önce milli marşları dinlendi daha sonra dünya barışı ile ilgili mesajları okundu.

 

 

            Bağlar Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, Azerbaycan, Moldova, Bosna Hersek, Kırgızistan, Yakutistan, Gürcistan, Senagal öğrenci gruplarının ve Süleyman Demirel Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin renkli gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreni ile program sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap