Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği Gala Programı İle Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği Gala Programı İle Sona Erdi
Haberin Tarihi: 25.4.2014 10:36:00 - Okunma Sayısı:2040 defa okundu.

Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan ve Moldova olmak üzere toplam 7 ülkeden ilçemize gelen öğrencilerin katıldığı 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliğinin Galası yapıldı.

Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği Gala Programı İle Sona Erdi

 

            Eğirdir Belediyesi sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslar arası Çocuk Şenliği Eğirdir Kapalı Spor Salonunda yapılan Gala programı ile sona erdi.                                                

            Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan  ve Moldova olmak üzere toplam 7 ülkeden ilçemize gelen öğrencilerin katıldığı 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliğinin Galası yapıldı. Gala programına Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem Büyükışık, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanı Tümg. Ethem Büyükışık’ın özel davetlisi olarak Ankara’dan gelen Gaziler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Gala Programında şenliklere katılan Ülkelerin çocukları kısa gösterileri ile geceye renk katarken, deve-cüce oyunu oynadılar.

            Gala Programının açılış konuşmasını Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptı. Şengöl konuşmasında “Değerli konuklar ve Gazilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile ilçemizde yapılan Çocuk Şenliklerine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ben programın fazla uzamaması için çok fazla konuşma yapmayacağım. Çocuk Şenlikleri kapsamında 3 gündür ilçemizde bulunan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık ve Dünya’ya barış mesajları verdiğimizi düşünüyorum. Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise yaptığı konuşmada “Tam 1 yıl önce bütün dünya çocuklarını yine misafir etmiştik. Dünya barışını ve kardeşliğini tüm insanlığa göstermiştik. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından bu etkinliğe katılan bu küçük çocuklarımızın küçük adımlarının insanlık için büyük adımlar olacağına ve ileride Barışın simgesi haline geleceğine inanıyorum. Çünkü çocukların birbirleriyle anlaşma sorunları yok ve kendi dünyalarınca insanlara barış mesajları veriyorlar. Böyle bir güzel kutlamaya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bugünün aynası olan Gazilerimize tekrar hoş geldiniz der iyi eğlenceler dilerim. Ayrıca etkinlikte emeği geçen herkesi kutlar saygılar sunarım” dedi. 

            Gala Programında konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan “Bugün burada Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Moldova, Kırgızistan’dan gelen misafirlerimiz var. Sizleri konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm gençlerimiz dünyanın geleceği için önemli ve anlamlı. Gençleri misafir etmenin bizim açımızdan ayrı bir özeliği var. 23 Nisan ulusal düzeyde bir bayram olmakla beraber, giderek bizim açımızdan tüm ulusların çocuklarına hitap eden bir bayram hüviyeti kazandı. Ortak değerlerin, çevresel, kültürel ve milli değerlerin korunması artık dünyanın ortak mirasıdır. Bunu sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak herkesin görevi. Bu tür günler münasebetiyle değişik kültürlerdeki çocukların buluşması, kültürler arası zenginliği paylaşma anlamına geliyor. Bizler bu tür kültürel zenginlikten istifade etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamak biz Ispartalıları mutlu ediyor. Ayrıca Gazilerimizin de bizi şereflendirmesi bu bayramın önemini daha da artıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, salonda bulunan herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum " dedi.

            Protokol konuşmalarının ardından Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Moldova ve Kırgızistan’dan ilçemize gelen öğrencilerin gösterilerini sunması ile devam eden program, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümg. Ethem Büyükışık, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, gala programına katılan gaziler ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirmeleri ile son buldu. Programın sonunda bütün ülke çocukları sahnede hep birlikte eğlendiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap