EĞİRDİR GÖLÜ KEREVİT ÇALIŞTAYI BUGÜN YAPILACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ KEREVİT ÇALIŞTAYI BUGÜN YAPILACAK
Haberin Tarihi: 29.4.2014 10:33:00 - Okunma Sayısı:3094 defa okundu.

Kerevit üretimdeki daralmanın sebeplerinin ortadan kaldırılması, çözüm yollarının ortaya konması ve bu çözüm yollarının oluşturulması amacıyla Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM) tarafından düzenlenen "Eğirdir Gölü Kerevit Çalıştayı" bugün Isparta Barida Hotel'de gerçekleştirilecek.

EĞİRDİR GÖLÜ KEREVİT ÇALIŞTAYI BUGÜN YAPILACAK

 

            Kerevit üretimdeki daralmanın sebeplerinin ortadan kaldırılması, çözüm yollarının ortaya konması ve bu çözüm yollarının oluşturulması amacıyla Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM) tarafından düzenlenen “Eğirdir Gölü Kerevit Çalıştayı” bugün Isparta Barida Hotel’de gerçekleştirilecek.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve BAKA desteğiyle düzenlenen Çalıştaya BAKA, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (BSGM), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Isparta Birimi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta Birimi, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Isparta İlçe Müdürlükleri, Sektör Temsilcileri, Balıkçı Kooperatifi Başkanları, Basın Yayın ve 23 farklı Üniversite’den araştırmacı ve Öğretim Üyelerinin katılması bekleniyor.

            Çalıştayda, kerevit yetiştiriciliği, avcılığı ve sosyo-ekonomisine ilişkin sorunlar ele alınacak. Açılış konuşmaları ile başlayacak olan program, çağrılı bildiriler ile devam edecek. İlk günkü program Eğirdir Mavigöl otelde düzenlenecek olan gala yemeğiyle son bulacak.

http://egirdirgolucalistayi.sarim.gov.tr/ web adresinden yayımı yapılan çalıştayda;

- Eğirdir Gölü’nde stoklarını etkileyen faktörler,

- Yasal koruma prosedürü,

- Sürdürülebilir kerevit (Astacus leptodactylus) stok yönetimi,

- Kerevit stoğundaki avcılık kaynaklı değişimler,

- Kerevit avcılığında av aracı seçiciliği,

- Kerevit yetiştiriciliğinde alternatif besleme çalışmaları,

- Kerevit avcılığının ekonomik önemi ve avcıların sosyo-ekomik analizi,

- Plaque hastalığı ile mücadelede son durum diğer enfeksiyoz hastalıklar,

- Kerevit üretim ve yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar

ele alınacak.

            Çalıştayın Onur Kurulunda Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali KOÇAK yer alıyor.

            Çalıştay Başkanlığını ise Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir ÇINAR yapacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap