Ispartaspor doğdu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ispartaspor doğdu
Haberin Tarihi: 22.5.2019 12:00:12 - Okunma Sayısı:2493 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

Ispartaspor doğdu

Atakan Yazgan başkanlığından yeni yönetim hızlı başladı. Antrenör Tarık Söyleyici ve başkan sporcu avına çıktı. Yerinde incelemeler yapmak üzere, Bolu, Denizli, Tavşanlı ve Eskişehir illerinde amatör maçlarını inceleyerek, sporcu transferlerine başladı.

Başkan Atakan Yazgan ise; İstanbul’da amatör ve profesyonel takımlardaki oyuncuları görerek transfer çalışmalarına başladı. Başkan Yazgan “İyi bir takım oluşturmak için kolları sıvadık. İşi başından sıkı tutuyoruz. Her oyuncuyu yerinde görerek transfer etmek istiyoruz. Biz ara transfere itibar etmiyoruz. Her şey yolun başında olmalı.

Bunun için yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

3 Yıldır şampiyonluk havası ile sahaya çıkan Isparta Davrazspor her türlü maddi olanaklara sahip olmasına rağmen başarı sağlayamadı.

NEDEN:

Her konuda olduğu gibi sporda da (LİYAKAT) olması lazım. Yani spordan anlayan insanları iş başına getirmek lazım. Yeni yönetim ise ortak birikim ile yola çıktı. Bir yandan sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu, Sayın TBMM Başkan vekil Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve taraftarlar destek olarak tek yumruk oldu.

“BİRLİK KUVVETTEN DOĞAR” mantığı ile yola çıktık. 70 yıldır sporun içinde yoğrulan bir kişi olarak gelecek sezon yeni bir profesyonel Ispartaspor doğacak. Yine stadyumun tüm tribünleri dolup taşacak. Bunu şimdiden sezinliyorum.

Isparta öteden beri sporun bütün branşlarına sahip bir ildir. İlimizin spor tarihi çok eskidir. Halen amatör kümede mücadele eden Merkez Gençlik Spor Kulübü 1940 yıllarında kuruldu. Bir çok sporcu yetişti. 1953-1954 yıllarında Antalya’da spor branşları Isparta’dan azdı. Her zaman yazdığım gibi ben de dahil 10 sporcu arkadaşımı Antalya Lisesi okuttu. Bu gün Antalya’da spor branş faaliyetleri Türkiye genelinde ön sıralarda yer alıyor.

NEDEN?

Spor tarihi bu kadar eski olan Isparta’da spor branşları yok denecek kadar az. Neden.

Yine he zaman söylediği gibi Spor okullarda başlar. İlimizde bu kadar ilkokul, ortaokul ve lise okulları varken neden çeşitli branşlarda sporcu yetişmiyor. Beden Eğitimi hocalarımız çeşitli branşlarda sporcuları su yüzüne çıkaramıyor. Neden ilgilenmiyorlar?

Bu gün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de dışarıdan sporcu transfer ederek milyonlar harcanıyor. Eğer tabandan sporcu yetiştirirsek, o milyonlar kasamızda kalacak.

YENİ YÖNETİM AZİMLE GÖREREK, YOLUN BAŞINDA İŞLERİ CİDDİYE ALDI.

HOŞGELDİN ISPARTASPOR.

Hasan ÖZBEK - ISPARTA

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap