2014 Yılı Makine-Ekipman Desteği Müracaatları Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2014 Yılı Makine-Ekipman Desteği Müracaatları Başladı
Haberin Tarihi: 17.5.2014 11:09:00 - Okunma Sayısı:4070 defa okundu.

Bilgilendirme Toplantısı 20 Mayıs'ta Yapılacak

2014 Yılı Makine-Ekipman Desteği Müracaatları Başladı

 

Bilgilendirme Toplantısı 20 Mayıs’ta Yapılacak

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman desteğinden faydalanmak için müracaatlar başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut,  Kırsal Kalkınma Makine ve Ekipman Yatırımlarının Desteklenmesi ve Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ile ilgili olarak 20.05.2014 tarihinde Saat 13.30'da Belediye Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacağını, toplantıya tüm halkımızın davetli olduğunu bildirdi.

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi  Hakkında  Tebliğ, 10.05.2014  tarih ve 28996 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvahcılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, şunları söyledi:

            “2014 Yılı Kırsal Kalkınma Makine Ekipman Tebliği Yayınlandı.

            Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi  Hakkında  Tebliğ, 10.05.2014  tarih ve 28996 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.    

           

            BAŞVURABİLECEK

            KİŞİ VE KURULUŞLAR

            Bakanlığımız tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla;

            - Gerçek ve tüzel kişiler,

            - 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler,

            - Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri, aşağıda belirtilen makine ve ekipmanlardan sadece birisi başvuru yapabileceklerdir.

            - Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere, daha önceki etaplarda iki veya daha fazla hibe desteğinden yararlananlar başvuru yapamayacaklardır.

            -  Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri  dışında, program kapsamında daha önceki etaplarda hibe desteğinden yararlananlar, aynı makine ve ekipmana başvuru yapamayacaklardır.

           

            YATIRIM TUTARI

            VE DESTEKLEME ORANI

            Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50.000 TL ,  tüzel kişiler için ise mal başına 100.000 TL' dir. Bu tutarın % 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir.

            Sadece süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ile tarımsal amaçlı kooperatifler 100.000 TL'lik yatırım tutarı kadar, birden fazla süt soğutma tankıalabileceklerdir.

           

            BAŞVURU ZAMANI VE ŞEKLİ

            Yatırımcılar tarafından KDV hariç olarak hazırlanacak mal alım başvuruları, 09.06.2014 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze veya yatırımın yapılacağı yerdeki İlçe Müdürlüğüne dosya halinde, tek nüsha olarak elektronik ortamda veya şahsen elden teslim edilecektir.”

 

PROGRAM KAPSAMINDA DESTEKLENECEK

MAKİNE VE EKİPMANLAR

1) Arıcılık makine ve ekipmanı

2) Balya makinesi

3) Canlı balık nakil tankı

4) Çayır biçme makinesi

5) Çiftlik gübresi dağıtma makinesi

6) Dal parçalama makinesi

7) Diskli tırmık

8) El traktörü

9) Anıza doğrudan ekim makinesi

10) Bahçe traktörü

11) Dip kazan

12) Taş toplama makinesi

13) Tarım römorkları

14) File sistemi kurulması

15) Mibzer

16) Pülverizatör

17) Silaj makinesi

18) Sıra arası çapa makinesi

19) Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı

20) Toprak frezesi

21) Yem hazırlama makinesi

22) Kimyevi gübre dağıtma makinesi

23) Mini yükleyici

24) Pancar söküm makinesi

25) Süt analiz cihazı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap