EĞİRDİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Haberin Tarihi: 7.6.2014 09:34:00 - Okunma Sayısı:2376 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün 30 Mart Yerel seçimleri beyannamesinde bulunan Kentsel Dönüşüm projesi için ilk adım dün Belediye Başkanlık makamında atıldı.

EĞİRDİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEYDİM MAHALLESİNDEN BAŞLAYACAK

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün 30 Mart Yerel seçimleri beyannamesinde bulunan Kentsel Dönüşüm projesi için ilk adım dün Belediye Başkanlık makamında atıldı. Kentsel dönüşümün ilk olarak Seydim Mahallesi civarında yapılması planlanıyor.

            Belediye Başkanlık makamında yapılan Kentsel Dönüşüm toplantısına Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Mimar Caner Ataseven, İş Bankası Müdüresi Bedia Sağlam, Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdüresi Gülay Uysal, Mühendis Hülya Ertap, Mühendis İlkay Kaya, Şehir Planlayıcısı Berrin Bilginer, Peyzaj Mühendisi Nazlı Ünlü, Harita Teknisyeni Sabri Kaya hazır bulundu. 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Fen işleri ekibi Kentsel dönüşümün Eğirdir’e yararları, zararlı ve ne gibi çalışma yapabilecekleri konusunda Mimar Caner Ataseven ile görüşerek, Kentsel dönüşüm yaptırmak isteyenlerin ne gibi kredilerden faydalanabileceği görüşüldü.

            Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl “ Modern bir şehircilik için bugün itibari ile kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başladık. Mimar Caner Ataseven bey ile görüşerek kentsel dönüşüm hakkında bilgiler aldık. Seçimin kazanılmasının ardından gelen ziyaretçilerden dolayı daha yeni bu işlere bakma fırsatımız oldu. Uzun zamandır gelen ziyaretçilerimizin bana en çok sordukları sorular arasında olan Kentsel dönüşüm için bir örnek yapı ile halkımıza kentsel dönüşüm faydalarını, kendilerine kazançlarını anlatacağız. Bunun için bugünkü toplantıda Seydim Mahallesi civarından kentsel dönüşüm projesi başlatma fikrini aldık, arkadaşlarımız bu bölgedeki çalışmalarına başlayacaklar, yapılacak bu çalışmaların ardından mahalle’de bulunan ev sahipleri ile önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak kendilerine kentsel dönüşümü anlatacağız ve fikirlerini ve düşüncülerini öğrenip başvurularını alacağız” şeklinde konuştu.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir.-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap