Çevre günü Bisiklet Şenliği Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çevre günü Bisiklet Şenliği Yapıldı
Haberin Tarihi: 11.6.2014 10:06:00 - Okunma Sayısı:1605 defa okundu.

5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle, çevreye duyarlılığı artırmak ve sağlıklı yaşamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Muazzez Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu tarafından "Sağlık için Pedal Çevirin" sloganı ile Bisiklet şenliği düzenlendi.

Çevre günü Bisiklet Şenliği Yapıldı

 

            5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle, çevreye duyarlılığı artırmak ve sağlıklı yaşamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Muazzez Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu tarafından “Sağlık için Pedal Çevirin”  sloganı ile Bisiklet şenliği düzenlendi.

            Eğirdir Hükümet meydanında düzenlenen törene Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz; Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda bisikletli öğrencinin katılımı ile gerçekleşti

            Törende Konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül; “ İnsanımızın Sağlıklı ortamda hayatını sürdürebilmesi için sağlıklı bir çevre oluşturmak gerekir. Sahip olduğumuz kaynakların en verimli şekilde kullanılabilmesi içinde toplumda çevre bilincinin oluşturulması büyük önem arz etmektedir. Bu Bilincin oluşturulması gayesiyle, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz önderliğinde Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Milli Eğitim şube müdürlüğümüzün katkıları ile etkinlikler düzenlenmiştir. 5 Haziran 1972 yılında İsveç’in Başkenti Stokholm’da yapılan “Birleşmiş Milletler Çevre Zirvesinde” doğanın çevrenin korunması amacıyla tolumdaki çevre bilincinin oluşması için, uluslar arası platformlarda, etkinliklerin yapılmasına karar verilmiş olup 5 haziran tarihi “ Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin sahip olduğu doğal güzelliklere, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması daha temiz ve daha yeşil bir dünya bırakılması amacıyla ülkemizde de 5 haran dünya çevre günü etkinliklerine yer verilmektedir. Ülkemizde Turizminin odak noktası durumundaki ilçemizde sahip olduğumuz değerlerin korunması için el ele gönül gönüle vererek çalışmamız gerekmektedir. Dünya hepimizin ama gelecek yalnızca bizim değildir. Bizden sonrakilere çevre sorunlarından arındırılmış bir dünya bırakmak en öncelikli görevimizdir. Üstelik mirasların en değerlisidir” dedi.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise konuşmasında “ Çevre günü kutlamaları programı kapsamında yapılacak olan etkinlikleri yağışlar nedeni ile gününde yapamadık. Bu Çevre toplantısı sonucunda burada çevre günü ile ilgili olarak Eğirdir Kaymakamımız ile birlikte böyle bir bisiklet şöleni yapalım istedik. Temiz bir çevre için belediye olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz fakat bunda halkımızın da bize yardımcı olması gerekiyor. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanız diliyor saygılar sunuyorum” dedi.

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise yaptığı konuşmada “ Bu gün çevre günü dolayısıyla bisiklet şov yapılacak ve gölümüzün kenarında sembolik olarak çevre temizliği yapılacak. Esasında her çevre gününde yaptığımız etkinlikleri birey olarak yapsak, her gün çevremizi temiz tutsak çevre gününü kutlamamıza gerek kalmaz. Çevre bilinci ve çevre düşüncesi ile yaşayan insanlar yetiştirecek öğretmen kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmamız temennisiyle saygılar sunuyor, çevre gününüzü kutluyorum” dedi.   

            Konuşmaların ardından Okul öğrencilerinden Ayşegül ince “ Bir Yer Düşünüyorum” adlı şiirin,i okumasının ardından bisikletlere binen öğrenciler Sağlık ve çevre için pedal çevirdi ve Ada Turu yaparak Eğirdir gölü kenarında sembolik olarak temizlik yaptılar. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap