Meslek edindirme kursları devam ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Meslek edindirme kursları devam ediyor
Haberin Tarihi: 17.6.2014 10:51:00 - Okunma Sayısı:1632 defa okundu.

Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ve Aksu İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Aksu'da ağaç kesme ve boylama operatörü yetiştirme kursu yapıldı.

Meslek edindirme kursları devam ediyor

 

            Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ve Aksu İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Aksu’da ağaç kesme ve boylama operatörü yetiştirme kursu yapıldı.

            Orman Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında, 25.09.2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren, Orman Üretim İşçilerinin Eğitimine Dair İş Birliği Protokolü ile Ağaçlandırma Faaliyetleri Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Aksu’da orman köylülerine, “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” kursu, Aksu İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Aksu İlçesi, Karacahisar ve Yaka Köylerinde tertiplenen kurs yerlerinde toplam 55 kişinin katılımı ile yapıldı.

            Isparta Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Necip Büyükyıldırım ve Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller açılışını yaptığı kursta, eğitim Aksu-Avşar Orman İşletme Şefi Cumhur Gafar tarafından verildi.

            Eğitim, kesimde güvenlik kuralları, kesim teknikleri ve standardizasyon konularına yönelik olup, 28 ve 27 şer kişilik iki grup halinde devam eden kurs, 56 şar saat ( 7 şer gün ) sürdü.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” belgesi verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap