BAŞKENTTE EĞİRDİR RÜZGÂRI ESTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKENTTE EĞİRDİR RÜZGÂRI ESTİ
Haberin Tarihi: 17.6.2014 11:21:00 - Okunma Sayısı:2121 defa okundu.

Isparta Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri Fuarı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çok sayıda devlet erkanının katıldığı tanıtım günlerinde Eğirdir standı yoğun ilgi gördü.

BAŞKENTTE EĞİRDİR RÜZGÂRI ESTİ

 

            Isparta Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri Fuarı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çok sayıda devlet erkanının katıldığı tanıtım günlerinde Eğirdir standı yoğun ilgi gördü.

            Ankara’da düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’nde Eğirdir standını, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel; Isparta Eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, Eğirdir Eski Kaymakamı A. Recai Akalın’ın yanı sıra bakan yardımcıları; müsteşarlar; milletvekilleri; Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay üyeleri ile çok sayıda bürokratlar ziyaret etti.

        

            Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir Eğirdir standını çok beğendiklerinin altını çizerek Eğirdir Elma yemekleri broşürünü inceledi ve Elma çorbasından tattı. Özdemir konuşmasında, " Biz bu organizasyonu yapmadan önce işte bunu hayal etmiştik. Burada farkındalık yaratıp, böyle bir stand hazırladığınız için sizlere teşekkür eder, emeği geçen herkesi tebrik ederim. Eğirdir farkını yine ortaya koymuş” dedi.

BAŞKAN ŞENGÖL MİSAFİRLERLE TEK TEK İLGİLENDİ

            Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’ne ilgi oldukça büyüktü. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir standını ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenerek onları Eğirdir’e davet etti. Başkan Şengöl Eğirdir standına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, “ Eğirdir Kaymakamlığımız ile birlikte biz verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Standımızın bu kadar ilgi göreceğini biz de tahmin etmiyorduk. Burada çalışan yetkililerden duyduğumuz kadarı ile bizden önce yapılan tanıtım günlerine bu kadar ilgi yokmuş; bu güne kadar yapılan en kalabalık tanıtımın bu olduğunu söylediler. Standımızda Eğirdir’imizin elmasını, doğa güzelliklerini; Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünü; Platin Elma Ödül törenimizi, elma yemeklerimizi; sazan dolmamızı; dağcılık faaliyetlerimizi; Kemik Hastalıkları Hastane’mizi yansıtmaya çalışıyoruz. İnşallah bir dahaki sefere buraya kamyon kamyon elma getirerek Ankaralılara Eğirdir elması ikram etmeyi planlıyoruz. Eğirdir elmasına ve elma çorbasına ilgi çok güzel. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

ELMA ÇORBASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu otel konaklama ve ikram bölümü ve Eğirdir Belediyesi tarafından katılımcılara ikram edilen elma çorbası yoğun ilgi görürken, projenin yaratıcısı SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu bölüm Başkanı Çetin Meydan üç gün boyunca standa gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek elma menüsü hakkında bilgiler verdi.   Ankara’da düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’ne Eğirdir standını gezen misafirlere ikram edilen elma çorbası başkentliler tarafından beğenildi. Eğirdir standını ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “ Ömer Başkanım yine farkındalığını ortaya koymuş. Elma çorbası bir harika olmuş. Sazan dolması ve balıklara da hayran kaldım. Eğirdir doğası, yaşamı ve kültürü ile çok güzel ve bizim için özel bir yer, bu cennetin korunması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız, Ömer başkanıma daima destek olacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

SARİM’DEN  BALIK İKRAMI

            Ayrıca Ankara’da düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’nde Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü kendi bünyesinde imal ettiği fileto alabalıklardan ikram etti.   Eğirdir Su Ürünleri istasyon Müdürlüğü tarafından Eğirdir standında ikram edilen fileto alabalıklar da katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken kurum müdürü Şakir Çınar bu lezzeti Ankaralılarla paylaşmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirterek Eğirdir için  bir ayrıcalık olacağını düşünüyoruz.  Böyle bir organizasyonda bulunmaktan da çok mutluyuz, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

“BAŞKENTLİ ZİYARETÇİLERDEN HASTENENİZE SAHİP ÇIKIN UYARISI”

            Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Eğirdir standında broşür dağıtılarak hastanenin tanıtım filmleri ile tanıtımı yapılırken, fuara katılan katılımcılardan bir çoğunun Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne gelerek şifa bulduğu ve her gittikleri yerde herkese tavsiye ettiklerini dile getiren başkentliler, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin Eğirdirlilerin sahip çıkılması gereken değerlerinden biri olduğunun altını çizdiler.

EĞİRDİR STANDININ  GÖZBEBEĞİ CANLI MANKENLER OLDU

            Ankara’da düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’nde Eğirdir Platin Elma ödül töreninde de görev alan canlı mankenler ilgi odağı oldu. Fuar alanını gezen başkentliler tarafından yoğun ilgi gören mankenler ile ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirirken mankenler tarafından elmanın dünya tarihindeki önemine ve elmanın Newton’unun yer çekimi kanununu bulmasına yardımcı olması, masal kahramanı Pamuk Prenses ve telefonun mucidi Graham Bell Apple (Elma) simgeleyen kıyafetlerle elmanın insan tarihindeki önemine vurgu yaptılar.

“TANITIM İÇİN BAŞKENT ÇOK GÜZEL BİR VİTRİN”

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise Isparta Tanıtım Günleri’nde Eğirdir standını ziyaret eden misafirlerle bol bol sohbet ederek iki ay sonra yapılması planlanan 3. Platin Elma Ödülleri ödül töreni için Ankara’nın çok güzel bir vitrin olacağını ve Ankaralılara tarih, tarım, kültür ve turizm şehri olan ilçemiz Eğirdir’i tanıtmak ve ilçemize daha çok ziyaretçi kabul edebilmek için canlı mankenler ile elma yemeklerimiz; Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü’müz; şifa merkezi hastanemiz olmak üzere bir çok ürünü ve eserimizi burada sergiliyoruz. Buradaki ilgiden oldukça memnunuz!.. Bu organizasyonların yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

            Ankara’da düzenlenen tanıtım günlerinde Eğirdir’imizi en iyi şekilde temsil eden ve tanıtımda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap