Odtü'lü Öğrenciler Eğirdir'de Çalışmalarını Sürdürüyorlar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Odtü'lü Öğrenciler Eğirdir'de Çalışmalarını Sürdürüyorlar
Haberin Tarihi: 17.6.2014 11:48:00 - Okunma Sayısı:2682 defa okundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mimarlık bölümü 1 sınıf yaz stajı için Eğirdir'e gelen 51 öğrenci, 6 araştırma ve öğretim görevlisi toplam 57 kişilik grup Yeşil Ada'da bulunan tarihi konutlarda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Odtü’lü Öğrenciler Eğirdir’de Çalışmalarını Sürdürüyorlar

 

            Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mimarlık bölümü 1 sınıf yaz stajı için Eğirdir'e gelen 51 öğrenci, 6 araştırma ve öğretim görevlisi toplam 57 kişilik grup Yeşil Ada'da bulunan tarihi konutlarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Alanda bulunan konutların, kültür mirası olarak belirttikleri çoğu konuttan çok daha fazla nitelikli olduklarını söyleyen ODTÜ araştırma görevlileri "belgeleme" için bu bölgeye geldiklerinden çok memnun olduklarını ifade ettiler. Ayrıca Yeşil Ada Muhtarı Şükriye Kılıç Hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini, kendilerine çok fazla yardımcı olduğunu söylediler.

 
            Hafta sonu Eğirdir Belediyesi'nin temin ettiği araç ile ilçe çevresinde incelemeler yaptıklarını belirten ODTÜ araştırma ve öğretim görevlileri sözlerine şu şekilde devam ettiler: "Cumartesi günü Yalvaç Belediyesi kültür işlerinden arkeolog Ercan KAPAKÇI ve Okutman Çetin Meydan rehberliğinde Antiochcia Antik Kenti'ni gezdik. Özellikle Augustus Tapınağı, antik tiyatro ve St. Paul kilisesi mimarlık öğrencileri için ilgi çekiciydi. Antik kentten sonra geleneksel Yalvaç Evleri'ni ve tarihi kent dokusunu inceledik. Geleneksel konut dokusu ve anıtsal yapılara ek olarak merkezde bulunan Anıt Ağaç da görülmeye değerdi.
 

            Pazar günü ise Çetin Meydan'ın rehberliğinde Kovada Milli Parkı ve Yazılı Kanyon'u gezdik. Bu iki alan kültürel ve tarihi değerler kadar önemli olan doğal değerler hakkında da tartışma olanağı sundu. Sütçüler'de ise kırsal yerleşim ve kentsel yerleşim arasında ki ilişkiler değerlendirildi. Sonrasında St. Paul üzerinde ki duraklardan biri olan Adada Antik Kenti incelendi. Bu alanda günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış yapılar özellikle yapım teknikleri açısından oldukça eğitici oldu."

            Pazartesi günü tekrar iş başı yapan ODTÜ'lü öğrenciler bu hafta sonuna kadar çalışmalarına devam edeceklerini, sonrasında ise tekrar aynı sayıda ikinci öğrenci grubunun Eğirdir'e geleceklerini dile getirdiler. Eğirdir' e gün geçtikçe daha fazla hayran kaldıklarını belirten Odtü araştırma görevlileri, Emine Çiğdem Asrav, Zuhal Acar, Deniz Özden ve Filiz Diri, ODTÜ mimarlık 1. sınıf öğrencilerinin yaz stajlarının Eğirdir gibi bir yerleşkede olmasına aracı olan Ali Sinan' a, burada kaldıkları süre içerisinde sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl' e, Eğirdir Belediyesi ve kredi yurtlar kurumu çalışanlarına, her konuda yardımcı olan Abdullah Kemal Sinan'a, Yeşil Ada Muhtarı Şükriye Kılıç 'a, programlarını iptal edip gönüllü bir şekilde bizi gezdiren Çetin Meydan'a teşekkürlerini sundular.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap