Yemenli Ziraat Mühendislerine MARİM'de Eğitim

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yemenli Ziraat Mühendislerine MARİM'de Eğitim
Haberin Tarihi: 25.6.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:3258 defa okundu.

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Yemen'in farklı bölgelerinden 20 Ziraat Mühendisine Türkiye'de eğitim programı düzenlendi. Heyet, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM)'nde yapılan teorik ve uygulamalı eğitime katıldı.

Yemenli Ziraat Mühendislerine MARİM’de Eğitim

 

            Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Yemen'in farklı bölgelerinden 20 Ziraat Mühendisine Türkiye'de eğitim programı düzenlendi. Heyet, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM)’nde yapılan teorik ve uygulamalı eğitime katıldı.

            Türkiye ile Yemen arasında yürütülen 'Tarım Alanında İşbirliği' programı kapsamında TİKA Tarım Uzmanları ile Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanlarınca Yemen'in farklı bölgelerinde incelemelerde bulunuldu. Yemen'in Hudeyde kentinde bulunan Thema Tarımsal Araştırma ve Geliştirme merkezinde 250 Yemenli Tarım Uzmanına TİKA tarafından görevlendirilen Tarım Uzmanları tarafından tarımsal konularda 2 günlük eğitim verilmişti.

            Tarımsal İşbirliği programı kapsamında, TİKA Tarım Uzmanları tarafından Yemen'in farklı bölgelerinden seçilen 20 Ziraat Mühendisine Türkiye'de tarımsal konularda 2 haftalık eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Yemen'in farklı bölgelerinden belirlenen ve içlerinde Yemen Tarım Bakan Yardımcısı, Yemen Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü, Yemen'deki farklı illerin Tarım Müdürlerinin olduğu gruba Konya, Isparta ve Antalya illerinde eğitim programı düzenlendi.

            Eğitim programı kapsamında Yemen Tarım Bakanlığı'nın farklı şehirlerinde görevli 20 Ziraat Mühendisi, Konya'da Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Toprak koruma ve Doğrudan Ekim Teknikleriyle ilgili çalıştaya katıldılar. Akabinde bu yıl 12.si düzenlenen Konya Tarım Fuarı'nı gezdiler. Konya'da incelemelerini tamamlayan heyet, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM)’nde yapılan teorik ve uygulamalı eğitime katıldı.

            Isparta'da teorik eğitimin tamamlanmasının ardından Yemenli heyet üyeleri programa, Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Merkezinde devam etti. Program kapsamında Yemenli Ziraat Mühendisleri, Tarımsal üretim alanında Avrupa birincisi olan Türkiye'nin en modern işletmelerini ve tesislerini ziyaret etmenin yanında Türk Tarım Uzmanlarından en yeni tarımsal bilgilerden oluşan çok kapsamlı Tarım eğitimi de aldılar. Programa Katılan Yemen Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Abdussalam I.A. Tayeb, söz konusu programın çok verimli geçtiğini, Türkiye'nin tarımsal alanda geldiği son noktanın kendilerini çok şaşırttığını söyledi. Kardeş Türkiye halkının bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade eden Yemen Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Tayep, eğitim programının düzenlenmesine destek veren TİKA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkürlerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap