BELEDİYE BAŞKANI ÖMER ŞENGÖL: "BELEDİYEYİ ÖZELLEŞTİRECEĞİM!.."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE BAŞKANI ÖMER ŞENGÖL: "BELEDİYEYİ ÖZELLEŞTİRECEĞİM!.."
Haberin Tarihi: 3.7.2014 10:23:00 - Okunma Sayısı:2100 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi olağan meclis toplantısı 01 Temmuz 2014 Salı günü saat 21.30'da belediye meclis salonunda yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANI ÖMER ŞENGÖL: “BELEDİYEYİ ÖZELLEŞTİRECEĞİM!..”

 

             Eğirdir Belediyesi olağan meclis toplantısı 01 Temmuz 2014 Salı günü saat 21.30’da belediye meclis salonunda yapıldı.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün başkanlığında gerçekleşen toplantı sonunda samimi bir hava içinde geçen sohbette Başkan Ömer Şengöl çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

            Gündem maddesinin ikinci maddesinde yer alan, Yenimahalle, Konya Şosesi Mevkiî, 16 ada, 35 parsel ve Nazım İmar Planının 3, Uygulama İmar Planının 21 L II numaralı paftasında kalan alan arazi üzerinde hazırlanan imar planı tadilatına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar görüşülerek karara bağlandı. Sözü edilen alandaki petrol satış istasyonunun 2014 Mayıs ayı içerisinde onaylanan ve sözü edilen alanın konut dışı kentsel çalışma alanından akaryakıt ve LPG servis istasyonuna dönüştürülmesine yönelik imar planı tadilatı için istenilen tadilata itirazlar değerlendirildi ve madde, tadilatın yapılması yönünde bir çekimser oya karşılık oybirliği ile kabul edildi.       

            Gündemin üçüncü maddesi yerel Seçimler Kanunu’nda yer alıp belediyelikleri düşen ve köy statüsünde değerlendirilen köylerin emlak beyannamelerinin o il veya ilçe belediyeliklerine ödenmesi ile ilgili madde oluşturdu. Bu anlamda daha önce belediyelik olan Pazarköy, Barla ve Gökçehöyük, belediyeliklerini yitirmiş ve köy statüsünde yer alan köylerden alınacak emlak beyanname ücretlerinin 10 TL olması oybirliği ile karar verildi.

            Gündemin dördüncü maddesi gereğince meclis havale edilen;

            1. Eğirdir Gölü avcılarının av araçları ile ilgili ruhsat ve ehliyet konularındaki sıkıntı giderildi. Konu ile ilgili olarak Eğirdir Belediye Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada “Bilindiği gibi göl üzerinde avlanma ruhsatı olmayanların avlanmalarına jandarma izin vermemektedir. Bu konudaki kolaylıklar bir dönem önceki belediye başkanlığı tarafından sağlanmadığı için Eğirdir avcıları ile jandarma arasında olumsuzluklara oluyordu. Konunun önemini dile getiren Başkan Ömer Şengöl, böylesi olumsuz bir durumun ortaya çıkarılmasına ve sorunun çözülmemesine bir anlam veremediğini dile getirerek bir önceki Başkan O. Nuri Özmeral’in Eğirdir göl avcılarını zor duruma düşürdüğünden sıkıntılı durumun ortadan kaldırılmasını meclisten istemişlerdir.” denildi. Başkan Ömer Şengöl’ün ruhsatlar için bir yıllık100 TL, ehliyet için 250 TL ve alım-satım için 500 TL ettiği teklife meclis üyesi Erhan SAVRAN’ın alım-satımda 400 TL önerisi oy birliği ile kabul edilmiştir.

            2. Meclise havale edilen diğer bir konu da Eğirdir’de içki satılan ve içilen yerlerin krokisi ile ilgiliydi. Önceki yıllarda çıkarılan “İlçe İçki Krokisi”nde, unutularak krokiye girmeyen veya sonradan içki sunan yerlerin varlığı göz önünde bulundurularak bu gibi yerlerin içki krokisine dahil edilmesi kararı oybirliği ile kabul edildi.

            3. Meclise havale edilen bir diğer konu da kurum ve kuruluşlardan alınan çöp ücretlerinin düşük olduğu ve ücretin aylık 100 TL’den 200 TL’ye çıkarılması yönünde idi. Bu konuda Başkan Ömer Şengöl, “Arkadaşlar bilindiği gibi toplanan çöplerimizi Isparta çöp alanına götürmekteyiz. Çöplerimizi ton başına 500 TL gibi yüksek bir rakama döküyoruz. Bu da bize ağır bir yük bindirmektedir. Bazen öyle oluyor ki mahallelerdeki çöp bidonlarına taş, toprak gibi ağırlık çeken malzemeler de atılıyor. Yani taş toprağı Isparta’ya tonu 500 TL’de döküyoruz. Bu nedenle kurumlardan aldığımız çöp ücretlerinin aylık yüz liradan iki yüz  liraya çıkarılmasını istiyorum.” sözlerinden sonra teklif oybirliği ile kabul edildi.

            4. Ayrıca resmi kurum ve kuruluşlardan alınan  8.80 TL’den alınan su tarifesinin de 10 TL olması oybirliği ile kabul edildi.

            Gündem maddelerinin bitiminden sonra Başkan Ömer Şengöl, meclis üyeleriyle özlenilen ve izleyiciler tarafından memnuniyetle karşılanan sohbete başladı. Çayların birinin gidip diğerinin geldiği bu sohbet samimi bir hava içinde geçti. Meclis üyelerinin Eğirdir ile ilgili değişik konulardaki görüşlerini dile getirdikleri konuşmalar çeşitli esprilerle saat 23.30’a değin sürdü.

            Meclis salonunda bulunan Eğirdirli vatandaşlar, meclis üyeleri ve Başkan Ömer Şengöl arasında geçen samimi havaya son derece memnun kaldılar.

            Eğirdir ile ilgili konuların gündem dışı olarak masaya yatırıldığı bu konuşmada Eğirdir’in çeşitli konularına değinildi.

            Başkan Şengöl, “Arkadaşlar Eğirdir’de her şey maliyetinin yüksek olmasına rağmen Eğirdirliye çok ucuza gidiyor. Su ücretleri ton başına bir liraya tüketilmesine rağmen bir ton suyun belediyeye maliyeti bir liradan yukardadır. Çöp konusu da öyle… Vatandaş sadece attığı çöpü biliyor. Bir ton çöpün toplanması için harcanan çöp aracı yakıtı, şoför dahil üç elemanın günlük ücreti, araç yıpranması ve Isparta’ya depone alanına ton başına ödenen beş yüz lirayı da hesaplarsak ne kadar yüksek para harcadığımız ortada. Ama bu yüksek gideri halkımıza çok az yansıtıyoruz.” şeklinde konuşarak meclis üyelerini bilgilendirdi.

            Başkan Şengöl’ün en çarpıcı konuşması işçilerin durumu ile ilgili olan bölümü oldu. Başkan Ömer Şengöl, belediyede gereksiz işçi sayısının çok fazla olduğundan ve bunların parasal giderlerinin altından kalkılamayacak boyutta olduğundan söz etti.

            Benzer birçok konuların dile geldiği sohbet sırasında Başkan Ömer Şengöl, “Eğirdir’de hemen hemen her şey şu geçtiğimiz beş sene içinde sorun haline gelmiş. Nereye elimi atsam elimde kalıyor!... Ağır yükün altından kalkılacak gibi değil!... Kesinlikle radikal önlemler almak gerekiyor. Bunun yolunun da, her kurum ve şirketlerde olduğu gibi, özelleştirmeden geçtiğini biliyorum. Bu sene geçti ama gelecek seneden başlamak üzere Eğirdir belediyesini hantallıktan kurtarmak için belediyenin tüm işlerini; belediyeye ait özele verilebilecek plaj, su, çöp, su sayaç okumaları gibi değerleri özelleştireceğim.” şeklinde görüş bildirdi..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap