Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temeli atıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temeli atıldı
Haberin Tarihi: 26.7.2014 09:54:00 - Okunma Sayısı:3386 defa okundu.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünce projesi hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğünce onaylanan Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası'nın temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temeli atıldı

 

            Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünce projesi hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğünce onaylanan Eğirdir Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

            Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının yapılacağı yerde bulunan Tekel binası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol ve Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında riskli yapı olduğu tespit edilerek Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kontrolünde 26 Mart 2014 tarihinde yıkılmıştı.
 

            Bugüne kadar zemin hazırlıkları tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma törenine;  Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu,  Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Veli Gök, Demokrat Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Av. H.İbrahim Uysal, Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Daire Amirleri, vatandaşlar ve polis memurları katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinin ardından bina hakkında bilgiler veren Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, “Eskiden burası tekel binasına aitti. Deprem dayanıklılığı yoktu. Bizim de yeni emniyet binasına ihtiyacımız vardı. Binamız geleceğe dönük modern bir bina olacak. Eğirdir’e yakışır bir şey olacak. Bütün birimlerimizi burada toplayacağız. İnşallah kısa sürede tamamlanır. Eğirdir’imize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 

            Daha sonra bir konuşma yapan Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise Emniyet teşkilatımızın çalışma şartlarını iyileştirmek, modern binalar kazandırmak yanı sıra, teknolojik gelişmelerle de güçlenmesini sağlamak için yoğun çapa harcandığını söyledi. İnşaatın kısa sürede bitirilmesi dileğinde de bulunan Vali Vahdettin Özkan, “hizmet binalarının mutlaka korunması lazım. Kentsel dönüşüm uygulanmalı. Eğirdir Emniyet Müdürlüğü binası da bütün ilçelerimize örnek olacak. Burada hizmet yapacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyor.  Binamızın Eğirdir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından Yenimahalle  Cami İmamı Abdullah Bıçakçı’nın duasının ardından Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün temel atma törenine geçildi.

            Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının Eylül-Ekim aylarında tamamlanacağı öğrenildi.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap