Fransa Ulusal Elma Armut Birliği Eğirdir MARİM'i Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Fransa Ulusal Elma Armut Birliği Eğirdir MARİM'i Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 9.8.2014 10:05:00 - Okunma Sayısı:3206 defa okundu.

Fransa Ulusal Elma Armut Birliği (ANPP) başkanı ve üreticileri Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Fransa'da faaliyet gösteren elma ve armut üreticilerinin oluşturduğu l'Association Nationale Pommes Poires (ANPP)(Ulusal Elma Armut Birliği) birliği başkanı Daniel SAUVAITRE ve Pierre VARLET ile bu birliğin üyesi ve büyük üreticilerinden Yves GAZEAU Eğirdir MARİM'i ziyaret ettiler.

Fransa Ulusal Elma Armut Birliği Eğirdir MARİM’i Ziyaret Etti

 

            Fransa Ulusal Elma Armut Birliği (ANPP) başkanı ve üreticileri Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Fransa'da faaliyet gösteren elma ve armut üreticilerinin oluşturduğu l'Association Nationale Pommes Poires (ANPP)(Ulusal Elma Armut Birliği) birliği başkanı Daniel SAUVAITRE ve Pierre VARLET ile bu birliğin üyesi ve büyük üreticilerinden Yves GAZEAU Eğirdir MARİM’i ziyaret ettiler.

            Kurum ve kurum çalışmaları hakkında bilgi alan ziyaretçiler Özgür ÇALHAN ve Dr. Emel KAÇAL eşliğinde Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümünü, laboratuvarları ve kurumun araştırma bahçelerini gezdiler. Teknik geziden oldukça memnun kalan ANPP birlik başkanı ve birlik üyeleri teşekkürlerini sunarak kurumdan ayrıldılar.

            Ulusal Elma Armut Birliği (ANPP), bünyesinde 1500 üretici üyesi bulunan ve yıllık 860.000 ton elma ile 35.000 ton armut üretimi yapan bir birlik.  Fransa'da üretilen elmanın yaklaşık %57'sini bu birliğe bağlı çiftçiler üretiyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap