TEKVANDONUN EĞİRDİR'DE AYAK İZLERİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEKVANDONUN EĞİRDİR'DE AYAK İZLERİ
Haberin Tarihi: 13.9.2014 09:45:00 - Okunma Sayısı:1917 defa okundu.

Eğirdir'de tekvando bütün hızı ile sürüyor.

TEKVANDONUN EĞİRDİR’DE AYAK İZLERİ

 

            Eğirdir’de tekvando bütün hızı ile sürüyor.

            10.9.2014 tarihli Akın gazetesi’nde çıkan Araştırmacı Yazar İlhan Şimşek’in tekvando ve Eğirdir’de sporun panoramasını içeren “İlçemiz Sporunda Önemli Adımlar” yazısına olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. Eğirdir’den neden sporcu çıkmıyor sorgulamasını özeleştiri niteliğinde ele alan bu yazının sonunda tekvando konusuna değinilmiş ve Eğirdirli gençlerin bu spora ilgi duydukları dile getirilmişti.    

            Biz de Akın gazetesi olarak İlhan Şimşek’i de yanımıza alarak 11.9.2014 tarihinde Eğirdir Kapalı Spor Salonu’na tekvandocuların çalışmalarını izlemeye gittik. Yaşları 15’e varmayan 15 tane Eğirdirli pırıl pırıl evlatlarımızın tekvando giysileri içinde bu spora kendilerini nasıl verip hırsla çalıştıklarını yakından gördük.

            Usta çalıştırıcı siyah kuşak sahibi ve Eğirdir Belediyesi personeli Kadir Eken Bey’in öğrencilerine hakimiyetine ve öğrenciler ile aralarındaki sıcak ilişkiye tanık olduk. Yardımcı çalıştırıcı Arif Samet Kılınç’ın ısındırma hareketlerinden sonra öğrencilerin tekvandoya ilişkin gösterilerini izledik. Kendisiyle konuştuğumuz Eğirdir Belediyesi personeli Antrenör Kadir Eken bize şunları söyledi:

            “Eğirdir’de tekvandoya aşırı bir istek var. Önceki yıllarda bunu yakından görmüştük. Hatta bu konuda önemli dereceler elde etmiş ve Eğirdir’in adını Türkiye’ye duyurmuştuk. Olayı daha da ileri götürmüş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün üçüncü başkanlık döneminde 2006 yılında Türkiye Tekvando Şampiyonası’nı Eğirdir’de gerçekleştirmiştik.

 

Türkiye yazılı ve görsel basını olaya büyük ilgi göstermiş ve Eğirdir’in adı boy boy sayfalarda ve televizyonlarda çıkmıştı. Fakat çalışmalarımız, daha sonra gelenler tarafından kösteklendi ve kendi çabalarımla bu sporu Eğirdir’de ayakta tutmaya çalıştım. Durum şimdi gayet iyi. Çünkü Ömer Başkan gibi sporu seven biriyle beraberim. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl, bize her türlü desteği veriyor. Sayın Hocam İlhan Bey de her zaman bizimle yakından ilgileniyor ve manevi desteğini bizden esirgemiyor. Şuna inanın Eğirdir’de tekvando, diğer sporlar gibi eski günlerine kısa zamanda ulaşacaktır.”

            Antrenör Kadir Eken’in bu konuşmasının ardından fotoğraf çekimlerini yapıp salondan ayrıldık.

x

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap